Robinhood breidt cryptodiensten in Europa uit met Solana staking

Handelsplatform Robinhood breidt zijn cryptodiensten in Europa uit te midden van de uitdagingen op het gebied van regelgeving in de Verenigde Staten. Op 15 mei lanceerde het bedrijf zijn eerste crypto-staking product exclusief voor Europese klanten, waarmee gebruikers Solana (SOL) kunnen inzetten en een rendement van 5% kunnen verdienen via de app.

SOL-inzet en voordelen voor gebruikers

Robinhood’s nieuwe inzetfunctie stelt gebruikers in staat om hun Solana tokens vast te zetten om transacties te valideren en netwerkactiviteiten te ondersteunen, waarbij ze passieve beloningen ontvangen. Concurrenten zoals Kraken en Binance bieden SOL staking rendementen tot 8%. Het platform introduceerde ook lokale taalversies van zijn cryptodiensten voor Italië, Polen en Litouwen, samen met educatieve content over Bitcoin, USD Coin en Avalanche.

Vraag van klanten en invloed op de markt

Johann Kerbrat, general manager van Robinhood Crypto, benadrukte dat de lancering werd gedreven door de vraag van klanten naar ondersteuning in lokale talen en producten die extra passief inkomen bieden. Robinhood zag in Q1 2024 een toename van 224% in het handelsvolume van crypto’s, waarbij cryptogerelateerde diensten 40% van de op transacties gebaseerde inkomsten genereerden.

Juridische uitdagingen in de VS

Ondanks de groeiende marktvraag heeft Robinhood’s crypto business te maken met uitdagingen in de VS. Het bedrijf ontving op 6 mei een Wells notice van de SEC, waarin werd gewezen op mogelijke handhavingsacties in verband met zijn cryptocurrency listings en custodian-activiteiten. Uit voorzorg biedt Robinhood geen staking services aan in de VS en beperkt het de notering van bepaalde cryptokenningen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Robinhood breidt cryptodiensten in Europa uit met Solana staking appeared first on Bitcoinmagazine.nl.