Robinhood boekt sterke kwartaalwinst, gedreven door stijging in cryptohandel

Robinhood Markets Inc. heeft zijn financiële prestaties omgebogen met een tweede opeenvolgende kwartaalwinst. Het bedrijf laat een opmerkelijk herstel zien van de verliezen van vorig jaar, gestimuleerd door gestegen rentetarieven en een toename van transacties in cryptocurrency.

Overzicht financiële prestaties

Voor het eerste kwartaal kondigde Robinhood een nettowinst aan van $157 miljoen, of 18 cent per aandeel, waarmee de gemiddelde raming van Bloomberg-analisten van 6 cent per aandeel ruimschoots werd overtroffen. Dit is een aanzienlijke ommekeer ten opzichte van het verlies van $511 miljoen, of 57 cent per aandeel, dat in dezelfde periode vorig jaar werd gerapporteerd.

Inkomstengroei en reactie van de markt

De netto-inkomsten van het bedrijf stegen met 40% tot $ 618 miljoen, voornamelijk dankzij inkomsten uit transacties en gunstige rentetarieven voor de korte termijn. Met name de inkomsten uit de handel in cryptocurrency stegen met 232% tot $126 miljoen. Na deze aankondigingen stegen de aandelen van Robinhood met 7,1% tot $19,12 in de uitgebreide handel, wat bijdraagt aan een year-to-date stijging van 40%.

Uitdagingen op het gebied van regelgeving

Ondanks het financiële succes heeft Robinhood te maken met mogelijke obstakels op het gebied van regelgeving. Het bedrijf ontving onlangs een bericht van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC), dat wijst op mogelijke handhavingsacties in verband met zijn cryptocurrency-activiteiten. De SEC beweert dat de meeste tokens moeten voldoen aan haar regelgeving, een standpunt dat Robinhood betwist met het argument dat de activa op haar platform geen effecten zijn.


The post Robinhood boekt sterke kwartaalwinst, gedreven door stijging in cryptohandel appeared first on Bitcoinmagazine.nl.