Robert Kiyosaki breidt zijn bitcoin wallet uit met 10 BTC in aanloop naar de halvering: de redenen achter zijn besluit

De ene na de andere investeerder doet flinke uitspraken over bitcoin zo vlak voor de halving. Nu is het de beurt aan Robert Kiyosaki, een bekende Amerikaanse investeerder en auteur van het bestverkopende boek over persoonlijke financiën ‘Rich Dad, Poor Dad’. Hij kondigt op X aan dat hij meer btc gaat kopen.

Méér bitcoin

Kiyosaki legt uit dat hij “10 extra bitcoin voor april” gaat kopen, wanneer de halvering plaatsvindt. Hij voegt eraan dat de prijs van dit digitale goud nog verder gaat stijgen dit jaar. In september moet een prijs van $100.000 bereikt zijn.

 

De financiële adviseur verwijst naar de nieuwe spot Bitcoin exchange-traded funds, die de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eerder dit jaar eindelijk goedkeurde. Volgens hem is dit een belangrijke stap voor de cryptosector en de acceptatie van crypto’s in de mainstream. Volgens hem sparen ‘arme’ mensen fiatgeld, en is het sparen van bitcoin ‘slim geld’.

Ook wegen de woorden van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, voor Kiyosaki zwaar. Saylor omschrijft mensen die slechts in fiat geld zoals de dollar en euro sparen als ‘arm’.

Voor degenen die liever buiten bitcoin blijven, heeft Kiyosaki advies: “zilveren munten, bij voorkeur US zilveren adelaars,” aangezien het “het meest betaalbaar voor de meeste mensen” is. Hij omschrijft bitcoin, goud en dus zilver als “slimme geld” activa, dit zijn allen schaarse assets waarvan bitcoin alleen maar schaarser wordt.

Robert Kiyosaki’s prijsvoorspelling

Kiyosaki blijft enorm bullish over bitcoin en hij voorspelde dat bitcoin in juni dit jaar een prijs van $100.000 gaat schrijven. Later verhoogde hij dat prijsdoel tot zelfs $300.000 toen de meeste cryptomunten aan een rally bezig waren. Tot nu toe heeft BTC een prijs van $74.000 bereikt, maar dipte de koers tot $61.000 door winstnames van onder meer miningbedrijven en kortetermijnbeleggers.

Afgaande op een poll van PlanB, gelooft een groot deel van zijn volgers (70%) dat er dit jaar nog een 100.000 dollar all-time high volgt.

 


The post Robert Kiyosaki breidt zijn bitcoin wallet uit met 10 BTC in aanloop naar de halvering: de redenen achter zijn besluit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.