River komt met nieuwe manier van bitcoin delen: transacties via simpele link

River Financial innoveert in de wereld van Bitcoin met de lancering van River Link, een tool waarmee gebruikers Bitcoin kunnen versturen of schenken door simpelweg een link te delen. Deze link kan via diverse kanalen worden verzonden, zoals iMessage, WhatsApp, e-mail en sociale media platforms.

Voorheen vereiste het versturen van Bitcoin kennis van het specifieke Bitcoin-adres, Lightning-invoice, LNURL-Pay, of Lightning-adres van de ontvanger. River Link vereenvoudigt dit proces aanzienlijk: gebruikers voeren een bedrag in en genereren een deelbare link, zonder de noodzaak van complexe adressen.

Uniek aan River Link is dat het de noodzaak om een specifiek Bitcoin-adres, Lightning-invoice, LNURL-Pay of Lightning-adres te kennen, wegneemt. Gebruikers voeren simpelweg een bedrag in en de River Link wordt automatisch gegenereerd, klaar om gedeeld te worden.

Een opvallend voordeel van River Link is dat ontvangers geen River-account nodig hebben om de Bitcoin te claimen; het kan worden ontvangen in elke Bitcoin-wallet. Bovendien kunnen zenders ervoor kiezen om al dan niet hun naam te vermelden bij het versturen of cadeau doen van Bitcoin.

Naast River Link zijn er natuurlijk tal van verschillende inventieve manieren om bitcoin te versturen of te ontvangen. Enkele populaire methodes zijn:

  • Directe transacties: waarbij de zender het Bitcoin-adres van de ontvanger nodig heeft.
  • Lightning Network: een betalingssysteem bovenop Bitcoin dat snellere en goedkopere transacties mogelijk maakt.
  • QR-codes: waarbij de zender een QR-code scant om de Bitcoin-adres en het bedrag automatisch in te vullen.
  • Bitcoin-geldautomaten: waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen en versturen naar een specifiek adres.

Met River Link hoeven ontvangers geen River-account te hebben om de Bitcoin te claimen; ze kunnen het ontvangen in elke Bitcoin-wallet. Bovendien kunnen zenders ervoor kiezen hun naam wel of niet te vermelden. Er zijn geen vergoedingen van River voor het gebruik van deze service, hoewel netwerkkosten van toepassing kunnen zijn bij het claimen naar een externe wallet.

River Link opent nieuwe mogelijkheden voor het delen van Bitcoin, waardoor het toegankelijker wordt voor een breed publiek.


The post River komt met nieuwe manier van bitcoin delen: transacties via simpele link appeared first on Bitcoinmagazine.nl.