Ripple whales slaan toe: $55 miljoen aan XRP gekocht in één dag!

De prijs van XRP is in de afgelopen 48 uur met 4,65% gestegen en bereikte op 25 mei $0,542. De recente stijging van de XRP koers komt door de groeiende opwinding over mogelijke spot XRP exchange-traded funds (ETFs) in de Verenigde Staten en een accumulatietrend onder grote investeerders, ook wel “whales” genoemd.

Mogelijke XRP ETF lancering verhoogt verwachting

De verwachting dat er in de toekomst XRP ETFs komen, heeft de prijsstijging aangewakkerd. Geoffrey Kendrick, een analist bij Standard Chartered, wees Solana en XRP aan als mogelijke kandidaten voor ETFs, na de goedkeuring van spot ether ETFs in de VS.

Hij denkt dat deze crypto ETFs rond 2025 zullen verschijnen. Kendrick zei: “Voorlopig zullen de dominantie van Bitcoin en Ether blijven toenemen, met een paar geselecteerde ‘volgende winnaars’ erbij.”

Coinbase voegt XRP opnieuw toe in New York

De opwaartse trend van XRP begon op 24 mei, toen Coinbase aankondigde dat het de cryptovaluta opnieuw beschikbaar maakt voor klanten in New York. Coinbase had XRP in januari 2021 verwijderd vanwege een rechtszaak van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, het moederbedrijf van XRP.

Deze hernotering volgt op de recente goedkeuring van de FIT21-wet door het Huis van Afgevaardigden, die duidelijke richtlijnen wil vaststellen voor de cryptosector in de VS.

XRP whales kopen voor $55 miljoen

De prijsstijging wordt ook gekoppeld aan toenemende aankopen door de rijkste XRP investeerders. On-chain gegevens tonen aan dat grotere wallets (met 100 miljoen tot 1 miljard munten) hun XRP bezit hebben vergroot.

Daarnaast bezitten wallets met tussen 10 miljoen en 100 miljoen munten momenteel het grootste deel van de XRP voorraad, terwijl kleinere wallets (100.000 tot 1 miljoen munten) een lichte daling in hun aandeel hebben gezien.

Technische analyse: Stijgende driehoek

Technisch gezien zijn de winsten van XRP onderdeel van een herstel na een test van de onderste trendlijn in het stijgende driehoekspatroon. Dit patroon wordt meestal gezien als een bearish voortzetting in een neerwaartse trend.

Het patroon wordt opgelost wanneer de prijs onder de onderste trendlijn breekt, wat kan leiden tot een daling. In een bearish scenario voor juni kan de prijs van XRP dalen naar het bereik van $0,432-0,467. Momenteel kijkt XRP echter naar een herstel richting de bovenste trendlijn rond $0,560 tegen het einde van mei.


The post Ripple whales slaan toe: $55 miljoen aan XRP gekocht in één dag! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.