Ripple vs SEC: XRP Koers Stijgt Met 12% Naar 2024 Hoogtepunt Ondanks Nieuwe Zitting

Na wekenlang onder de weerstand van $0,66 te hebben gehandeld, bereikte de XRP koers op maandag het niveau van $0,7440 waarmee een nieuw hoogtepunt voor het jaar werd gemarkeerd.

De stijging, die op dinsdag enigszins afzwakte, lijkt te zijn aangewakkerd door de anticipatie van XRP houders op de naderende deadline voor het openingspleidooi in de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple, evenals de recent aangenomen Automated Market Maker (AMM) wijziging voor de XRP Ledger.

Ondertussen benadrukte een recente indiening van Coinbase in zijn rechtszaak tegen de Amerikaanse SEC de tegenstrijdige houding van de financiële regulator ten opzichte van digitale activa, een ontwikkeling die zowel door de XRP-gemeenschap als pro-Ripple advocaten is besproken vanwege de mogelijke implicaties voor de rechtszaak SEC vs. Ripple.

Koersanalyse XRP

De XRP koersactie onthult bullish signalen over verschillende tijdframes, waaronder de wekelijkse, dagelijkse en 4-uurs charts. De wekelijkse chart benadrukt een positieve trend, met XRP die boven belangrijke moving averages blijft, een bullish teken voor beleggers.

Specifiek op de dagelijkse chart, bevestigt XRP’s positie boven zowel de 50-daagse als 200-daagse EMA’s de voortzetting van deze opwaartse beweging. De mogelijkheid voor een doorbraak boven het weerstandsniveau van $0,7047 zou kunnen wijzen op een herhaling van de piek van 11 maart op $0,7487.

Op de 4-uurs chart ondersteunt XRP’s stand boven de genoemde EMA’s verder de bullish signalen, met een potentiële uitbraak boven $0,7047 die het pad effent naar het volgende weerstandsniveau op $0,7812. Ondanks deze positieve indicaties, is voorzichtigheid geboden met mogelijke SEC-gerelateerde updates.

De RSI-waarden suggereren ruimte voor verdere groei voordat overbought condities bereikt worden, wat de bullish outlook voor XRP versterkt.

SEC vs. Ripple: Aandacht Verschuift naar Coinbase Terwijl Rechtszaak Voortschrijdt

Terwijl de juridische strijd tussen de SEC en Ripple zich voortzet, blijft de focus gericht op de verwikkelingen rond SEC vs. Coinbase, waarbij recente ontwikkelingen in de Ripple-zaak weinig nieuwe updates boden.

De SEC en Ripple zijn momenteel bezig met het voorbereiden van remedie-gerelateerde pleidooien, die de mogelijke uitkomst van de SEC vs. Ripple-zaak kunnen belichten. Met deadlines voor het indienen van deze pleidooien op respectievelijk 22 maart voor de SEC en 22 april voor Ripple, kijkt de cryptogemeenschap gespannen uit naar de inzichten die deze kunnen bieden.

De focus blijft echter op de strijd rond de Programmatic Sales van XRP. In juli 2023 oordeelde rechter Analisa Torres dat deze verkopen niet voldoen aan de derde voorwaarde van de Howey-test, waardoor de plannen van de SEC om in beroep te gaan tegen deze uitspraak in het middelpunt van de belangstelling staan.

Hoewel er hoop was op een schikking, lijkt deze te vervagen naarmate de zaak zijn conclusie nadert, waardoor de aandacht verschuift naar de SEC vs. Coinbase-zaak.

Een overwinning voor Coinbase zou de plannen van de SEC aanzienlijk kunnen beïnvloeden en mogelijk zelfs een schikking in de Ripple-zaak dichterbij brengen, vooral als rechter Katherine Failla het verzoek tot afwijzing van Coinbase inwilligt, wat een precedent zou scheppen tegen de regulatiepraktijken van de SEC via handhaving.

Technische Analyse XRP

XRP vertoont een opwaartse trend op de dagelijkse grafiek, waarbij het maandag een nieuw hoogtepunt voor het jaar bereikte op $0,7440 en zich boven de steun van $0,6886 vestigde, overeenkomend met het 78.6% Fibonacci retracement niveau van zijn recente stijging naar het nieuwe hoogtepunt van 2024.

Het doel is nu het hoogtepunt van november 2023 op $0,7500. Ondanks een correctie naar $0,6940 op dinsdag, vindt XRP steun op de 78.6% en 61.8% Fibonacci niveaus, bij respectievelijk $0,6886 en $0,6452. De MACD en Awesome Oscillator bevestigen de winsten van de altcoin met groene balken, duidend op een intacte uptrend en positief momentum in XRP/USDT.

Een dagelijkse sluiting onder het 78.6% Fib niveau kan echter het bullish scenario tenietdoen, met een mogelijke daling naar het 50% Fib niveau op $0,6147 voordat herstel wordt gezocht.

Terwijl XRP zich in een cruciale fase van herstel en groei bevindt, zijn er andere opkomende munten die nog in de presale fase zijn, belovend potentieel biedend aan vroege investeerders.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) combineert op innovatieve wijze het erfgoed van Bitcoin met de milieubewuste blockchain van Ethereum. Het doel is om een duurzaam stakingsmodel genaamd “Gamified Green Staking” te introduceren, waardoor investeerders kunnen bijdragen aan een groenere toekomst terwijl ze passief inkomen genereren.

De presale van $GBTC heeft al meer dan $3,8 miljoen opgehaald, wat aantoont dat er sterke interesse is vanuit de gemeenschap en investeerders. Met een aantrekkelijke prijs van $0,8782 biedt $GBTC een uitstekende kans voor vroege investeerders die willen bijdragen aan en profiteren van een meer milieuvriendelijke cryptomarkt.

Door deel te nemen aan de presale via de officiële website kunnen investeerders niet alleen investeren in $GBTC, maar ook profiteren van een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX) heeft een revolutionaire benadering geïntroduceerd voor crypto-investeerders die willen profiteren van Bitcoin-mining zonder zelf mining hardware te bezitten of uitgebreide technische kennis te hebben. Dit innovatieve concept draait om hun BTCMTX-token, dat opereert op het Ethereum-netwerk.

Een opvallend kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en mining credits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten en kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om Bitcoin te minen.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,014 per token, wordt beschouwd als een kans om te profiteren van zowel de groei van deze specifieke token als het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin zelf. Dit innovatieve model maakt Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft geleid tot Bitcoin Minetrix die tijdens de pre-sale al meer dan $12 miljoen heeft opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple vs SEC: XRP Koers Stijgt Met 12% Naar 2024 Hoogtepunt Ondanks Nieuwe Zitting appeared first on Bitcoinmagazine.nl.