Ripple vs SEC: Ripple rechtszaak besluit over lot XRP in april en wanneer gaat Ripple stijgen?

De rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die al meer dan drie jaar aan de gang is, zal deze maand verschillende belangrijke ontwikkelingen meemaken.

De Howey-test staat centraal in het bepalen of Ripple’s XRP-token wordt beschouwd als een effect, een classificatie die aanzienlijke regelgevende implicaties heeft. Deze test is cruciaal voor de toekomst van XRP en kan de koers en het marktsentiment sterk beïnvloeden.

Ondanks de voortdurende juridische onzekerheid rond XRP, wist de token zijn positie in de cryptomarkt te handhaven, met een sluiting van $0,61 in het eerste kwartaal van dit jaar.

Met prognoses variërend van een mogelijke stijging van 20% tot een potentiële daling van bijna 30%, blijft de vraag: Wat gaat Ripple doen? Investeerders en marktanalisten volgen nauwlettend de ontwikkelingen rondom de juridische kwesties van Ripple en de mogelijke implicaties voor XRP, in afwachting van verdere duidelijkheid en richting voor de toekomst.

XRP’s Koers in Q1 2024

In januari 2024 ervoer Ripple een opvallende correctie, wat een verschuiving in de dynamiek markeerde met een belangrijk steunniveau op $0,62 en het ontstaan van een ‘falling wedge’ patroon. Handelaren zijn gefascineerd door deze ontwikkelingen, peinzend over hoe de prijs van XRP beïnvloed zou kunnen worden door de aanstaande Bitcoin halvering en de voortdurende juridische strijd tussen Ripple en de SEC.

Gedurende het eerste kwartaal van 2024 kreeg Ripple’s XRP zijn deel van de uitdagingen te verduren. Egrag Crypto, een vooraanstaande analist, schetst twee mogelijke scenario’s: een piek of een dal. Hoewel er vertrouwen is in het potentieel van XRP om $10 te overschrijden, blijft zekerheid ongrijpbaar.

Egrag Crypto suggereert ook dat XRP zich opmaakt voor een bullish run, ondersteund door zijn consistente sluiting boven de 21 Exponential Moving Average (EMA) gedurende zes opeenvolgende maanden.

April markeert beslissend moment in rechtszaak tussen Ripple en SEC

Een cruciaal moment in april is het naderende begin van het langverwachte proces, gepland voor 23 april. Het uitkomst van dit proces kan een aanzienlijke impact hebben op de koers van XRP, afhankelijk van de uitkomst – een gunstige beslissing voor Ripple zou de prijs kunnen doen stijgen, terwijl het omgekeerde ook waar is.

Voorafgaand aan het proces zijn Ripple en de toezichthouder verplicht om te voldoen aan specifieke gerechtelijke procedures. De SEC heeft haar standpunt met betrekking tot eventuele oplossingen ingediend, terwijl het bedrijf uiterlijk op 22 april moet reageren met zijn weerwoord. De uitkomst van deze procedures zal van groot belang zijn voor de toekomst van Ripple en XRP, en zal naar verwachting een aanzienlijke invloed hebben op de marktreactie en het sentiment rondom de token.

Ondanks hun verschillen, hebben Ripple en het agentschap onlangs de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke inspanning. Specifiek dienden ze een gezamenlijke brief in met het verzoek om goedkeuring van de autoriteiten “om afdichtingskwesties te regelen met betrekking tot de aanstaande briefings over remedies.”

Sommigen gaan ervan uit dat Ripple het proces ingaat met een voordeel na het veiligstellen van drie vitale (maar gedeeltelijke) rechtelijke overwinningen gedurende 2023. De prijs van zijn native token reageerde positief op elk van deze, met een dubbelcijferige stijging na de eerste overwinning.

Komt er een XRP rally?

Verschillende factoren kunnen een XRP-rally aanwakkeren, inclusief de aanstaande Bitcoin halving en de juridische strijd tussen Ripple en de SEC. De verwachte rechtszaak op 23 april zou significant invloed kunnen hebben op de koers van XRP, vooral als Ripple een gunstige uitspraak krijgt. Met de juridische overwinningen in 2023, is er veel optimisme over de toekomst van XRP.

De uitbreiding van Ripple Labs en strategische samenwerkingen worden verwacht de waarde van XRP te verhogen. Met een totale voorraad van 10 miljard XRP-tokens, is er potentieel voor een hernieuwde marktwaardering na de uitspraak van de rechter. Momenteel, geprijsd op $0,59, wijzen prognoses op een potentiële stijging van 25,59% tegen medio april 2024.

Terwijl XRP zich in een cruciale fase van de rechtszaak tegen de SEC bevindt; er veel onzekerheid heerst over de toekomst van Ripple, zijn er andere opkomende munten die nog in de presale fase zijn. Deze munten bieden een alternatieve kans voor investeerders om op korte termijn veel rendement te behalen.

Slothana (SLOTH)

Een memecoin genaamd Slothana (SLOTH) werd onlangs gelanceerd in een presale; ze slaagden erin om in deze korte tijd $7,0 miljoen op te halen. De luiaard, die zich verdiept in de Solana-blockchain, is zo uitgeput door het leven van de conventionele 9-5-bedrijfswerker dat hij via cryptocurrency op zoek gaat naar alternatieve inkomstenstromen binnen Solana-enthousiastelingen.

De SLOTH is onlangs beroemd vanwege de slogan en ook vanwege de promotie van een aanstaande crypto-airdrop nadat de munt live is gegaan. Slothana is van plan de memevaluta naar $420 miljoen te sturen, wat een buitengewoon rendement op de investering kan zijn voor degenen die in een vroeg stadium steun hebben verleend.

Omdat een SLOTH-token tijdens de presale voor één SOL gaat en de waarde ervan 10.000 tokens voor een SLOTH bedraagt, kun je ongeveer $0,188 inruilen voor een enkele SLOTH. Volgens het nieuws dat uit het einde van de voorverkoop komt, zal dit over een tijdje gebeuren en als dat voorbij is, zal het token op de eerste beurs worden genoteerd en daardoor mogelijk een veel hogere waarde hebben.

eTukTuk (ETUK)

Nu eTukTuk (TUK) opkomt als een praktische en milieubewuste vervanger voor XRP, dient het als een ecologische oplossing voor derdewereldlanden om schone vervoerswijzen te adopteren. Deze crypto-onderneming heeft het TUK-token geïntroduceerd om de ontwikkeling van een circulaire economie te stimuleren waarin passieve inkomsten mogelijk zijn voor investeerders en managers operationele kostenbesparingen kunnen realiseren.

De Tuktuk, een veelgebruikt vervoermiddel in veel ontwikkelingslanden vanwege zijn driewielige structuur, wordt beschouwd als een overbevolkt voertuig vanwege de hoge uitstoot van kooldioxide. Aan de andere kant is de eTukTuk een milieuvriendelijk alternatief geweest met verschillende voordelen.

Enerzijds biedt het een rijervaring die kosteneffectiever en tijdbesparender is. Aan de andere kant maakt deze technologie ook gebruik van kunstmatige intelligentie om de prestaties van het systeem te reguleren, waarbij rekening wordt gehouden met belangrijke factoren, waaronder reële verkeersomstandigheden.

Met een succesvolle presale die al $2,7 miljoen heeft opgebracht, biedt eTukTuk nu TUK-tokens aan voor een prijs van $0,0295 per token. Ook kunnen TUK-holders hun tokens staken, wat nu tot wel 98% rendement per jaar in passief inkomen kan genereren.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Ripple vs SEC: Ripple rechtszaak besluit over lot XRP in april en wanneer gaat Ripple stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.