Ripple vs SEC: expert voorspelt uitspraak Ripple rechtszaak na hoger beroep – gaat XRP stijgen?

De rechtszaak tussen Ripple en de SEC houdt de gemoederen inmiddels al jaren bezig. XRP traders willen weten waar ze aan toe zijn en de belangrijke uitspraak lijkt in juli te gaan komen. De verwachting is dat de uitspraak op 13 juli komt, tenzij de SEC nog met belangrijke ontwikkelingen komt voor die tijd. 

De Amerikaanse toezichthouder heeft een boete van $ 2 miljard geëist van Ripple, het bedrijf achter de cryptomunt XRP. Dat de gehele crypto markt reikhalzend naar de uitspraak uitkijkt, komt ook omdat de zaak een precedent kan scheppen.

Als Ripple de rechtszaak weet te overleven en bijvoorbeeld wegkomt met een kleine boete, zal het voor de SEC lastiger worden om in de toekomst achter andere crypto projecten aan te gaan. Bij een gunstige uitspraak voor de SEC geeft dit juist extra slagkracht in toekomstige zaken, want wij sluiten zeker niet uit dat dit de laatste zal zijn.

De huidige stand van zaken in Ripple vs SEC

Even terug naar waar het allemaal begon; de SEC heeft Ripple aangeklaagd vanwege het verkopen van ongereguleerde effecten. Ripple zelf is van mening dat dit bij cryptocurrency niet het geval kan zijn, maar de SEC geeft bijvoorbeeld de grote hoeveelheid XRP tokens die nog in bezit zijn van Ripple als reden dat dit wel het geval is.

Ripple heeft onlangs aangegeven dat ze niet verwachten dat er een schikking komt tussen beide partijen, hoewel er voor hun nog wel een opening is om bepaalde zaken te bespreken.

Voor Ripple was het geen goede week, er werd namelijk in een andere zaak met de SEC wel een schikking getroffen. Terraform Labs en co-founder Do Kwon zijn akkoord gegaan met een boete van bijna $4,5 miljard. Wel moet daarbij gezegd worden dat er bij Terraform door problemen met de techniek $ 40 miljard aan investeringen verdampt is.

Gaat XRP stijgen na uitspraak rechtszaak?

Op het moment van schrijven staat de XRP koers op $ 0,4763 en heeft het net als veel andere cryptomunten uit de top 10 meest waardevolle crypto twee zware dagen achter de rug. Dit is het dieptepunt waar de koers de afgelopen 30 dagen op gestaan heeft.

Een technische analyse levert op dit moment nog geen goed nieuws voor XRP. De moving averages geven een duidelijk verkoopsignaal af en ook verder zijn er weinig patronen in de koers te vinden die traders hoop geven.

Een eventuele stijging moet dus komen door goed nieuws vanuit de rechtbank. Omdat het onzeker is wat de uitspraak zal zijn, is er bij XRP momenteel minder sprake van een ‘Buy-the-Rumour, Sell-the-News’ effect.

Wat zijn de alternatieven bij negatieve uitspraak Ripple vs SEC?

Er zijn in de crypto markt nog duizenden andere tokens die de moeite waard zijn om te bekijken, en zeker nu de onzekerheid rondom XRP nog een maand aan blijft houden, is het verstandig om je portfolio alvast verder te diversificeren.

Hieronder bespreken we een aantal interessante tokens die niet afhankelijk zijn de Ripple rechtszaak omdat ze op andere blockchains ontwikkeld zijn. De cryptomunten zijn nieuwe tokens die veelal nog gelist moeten worden, waardoor ze meer risico kennen, maar ook hogere stijgingen waar kunnen maken.

PlayDoge – Play-to-Earn presale haalt al $4 miljoen op

PlayDoge is een nieuwe mobiele game die je terug laat verlangen naar de jaren ’90. Het spel is gebaseerd op Tamagotchi, maar dan met de welbekende hondenmeme uit de cryptomarkt. Je moet zelf een Shiba Inu opvoeden door deze voldoende te eten te geven en ermee te spelen.

Doordat je dit doet kun je jouw PlayDoge in andere spellen gebruiken en hoe beter je dat doet, hoe meer PlayDoge tokens je zult ontvangen. Dit maakt het een Play-to-Earn game, waarbij je de tokens weer kan gebruiken om uit te geven in de online store, of weer kan verhandelen om geld te verdienen met je crypto.

playdoge presale

De presale van PlayDoge is een groot succes. In de korte tijd dat de tokens nu verkrijgbaar zijn, heeft het al meer dan $ 4 miljoen opgehaald van investeerders. Je kunt je hier nog bijvoegen door naar de website van PlayDoge te gaan en daar Ethereum, USDT of BNB in te ruilen voor de $PLAY tokens.

Je ontvangt de tokens aan het einde van de presale. Om ze te claimen ga je terug naar de website van het project en koppel je opnieuw de wallet die je ook gekoppeld hebt voor het aanschaffen van de tokens. Daarna hoef je alleen nog maar op de knop claimen te klikken en vind je de tokens terug in je wallet.

99Bitcoins – Populaire website komt met eigen token

99Bitcoins is al jaren een bekende website waar traders hun informatie over de crypto markt vandaan kunnen halen. De website is gevuld met cursussen, artikelen en meer voor beginnende en ervaren traders, en komt nu met een eigen crypto token.

Die token is te koop in een presale, maar zal na de lancering ook weggeven worden via een Learn-to-Earn systeem. Dat houdt in dat je de token kunt verdienen door actief te zijn op de website, bijvoorbeeld door cursussen te voltooien.

Dit zorgt er voor dat de token niet alleen onder de aandacht blijft, maar dat er ook langere tijd actief gehandeld wordt in de token. Het verhoogde handelsvolume en de gemakkelijke manier om de token te verkrijgen, kan zorgen voor een snelle prijsstijging.

Tot nu toe heeft 99Bitcoins al meer dan $2 miljoen opgehaald in de presale en je kunt zelf meedoen door op de website Ethereum, BNB, USDT in te ruilen of de tokens direct in te kopen met je creditcard. Hoe sneller je er bij bent, hoe voordeliger de tokens zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Ripple vs SEC: expert voorspelt uitspraak Ripple rechtszaak na hoger beroep – gaat XRP stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.