Ripple vs SEC: Akkoord Partijen Pusht ADTV 138%, Gaat Ripple Stijgen Bij Uitspraak Rechtszaak?

Token-uitgever Ripple Labs en de SEC lijken steeds dichter bij een overeenkomst te komen. In de afgelopen maanden deden Ripple CEO Brad Garlinghouse en zijn team en SEC-voorzitter Gary Gensler regelmatig aan potjes publiek moddergooien, maar nu hebben beide partijen samen een voorstel ingediend om de verschillende rechtszaken op een juiste manier af te ronden.

Dankzij dit voorstel ligt er nu een helder pad met verschillende deadlines waar investeerders zich aan kunnen vastklampen. Dit perspectief zorgt tevens voor een grote groei in trading volume, van maar liefst 138%. Gaat Ripple stijgen nu de rechtszaak ten einde loopt?

Ripple vs SEC, is de saga bijna ten einde?

Groot was de opluchting bij Ripple Labs in juli 2023, toen rechter Analisa Torres uitsprak dat de verkoop van de XRP token aan particuliere investeerders niet illegaal was. De uitspraak had namelijk tot gevolg dat XRP terug mocht komen op veel exchanges. De token, die lange tijd werd gemeden door crypto-investeerders, herwon in een keer haar populariteit: de Ripple koers steeg binnen enkele uren met bijna 100% (van $0,47 tot $0,81) en veel investeerders zagen hun vertrouwen in de token beloond worden.

Daarmee was de strijd van Ripple tegen de SEC nog niet gestreden. In dezelfde zaak sprak de rechter namelijk wel uit dat bepaalde delen van de verkoop van XRP wel illegaal waren – en voor het aanbieden van deze ongeregistreerde effecten moest Ripple een boete betalen aan de SEC. De SEC onderzocht de mogelijkheden om in hoger beroep te gaan, maar koos er uiteindelijk voor om samen met Ripple over een schikkingsbedrag te onderhandelen – al ging het van beide kanten niet van harte.

Nu is er gelukkig een tijdlijn waaraan investeerders zich kunnen vastklampen. Enkele belangrijke data:

  • 22 Maart: SEC komt met een openingsvoorstel voor een schikking
  • 22 April: Ripple zal een weerwoord op het openingsvoorstel geven – mogelijk niet publiek
  • 6 Mei: De SEC antwoord op het weerwoord van Ripple.

Het is beide partijen er veel aan gelegen deze zaak zo snel mogelijk te beëindigen. Mochten ze er alsnog niet uitkomen, dan zal er weer een nieuwe serie rechtszaken gestart moeten worden – mogelijk kan deze netelige kwestie dan zelfs doorsudderen tot in 2026. Laten we hopen dat Ripple vs SEC tegen die tijd geen thema meer is.

Gaat Ripple stijgen?

Hoewel het nog een tijd zal duren voordat er echt duidelijkheid is omtrent de Ripple rechtszaak, lijken enkele crypto whales zich nu al te positioneren. Ondanks een flink koersverlies in de afgelopen week (in lijn met de rest van de cryptowereld) is het handelsvolume van Ripple namelijk wel flink toegenomen. Gisteren steeg het volume zelfs naar $3,96 miljard, een groei van maar liefst 138%.

XRP Koers Grafiek. Bron: Tradingview

Zoals op de grafiek van de afgelopen 30 dagen te zien is, beleefde Ripple haar hoogtepunt van deze maand op 11 maart.  De token verkeerde toen kort boven de $0,73. Sindsdien is de koers van de token hard achteruitgegaan, met ongeveer 15%. Mogelijk kan later vandaag, onder invloed van marktbrede stijgingen, het goede nieuws omtrent de Ripple rechtszaak en het toegenomen ADTV een rally richting $0,62 worden ingezet.

Nieuwe tokens met potentie

De Rechtszaak Ripple vs SEC heeft de XRP koers sowieso meer kwaad gedaan dan goed. Het is goed mogelijk dat de token nog steeds wat te weinig verkocht wordt, en zolang de rechtszaak niet helemaal afgerond is zal de token ook niet echt kunnen stijgen. Zoals eerder geschreven is het in principe niet uitgesloten dat de juridische sores nog tot 2026 duren. Ook is het goed mogelijk dat de beoogde schikking bijzonder negatief uitvalt voor Ripple Labs – dit kan de koers van de token flink drukken.

Mocht je geen vertrouwen hebben in een snelle of goede uitkomst, dan kan het verstandig zijn om een deurtje verder te kijken. Momenteel zijn er de nodige nieuwe cryptomunten die zich opmaken voor hun exchange listing. In sommige gevallen hebben zij de potentie om vroege investeerders enorme winsten te schenken. Wij tippen Green Bitcoin, Dogecoin20 en Bitcoin Minetrix.

Green Bitcoin – Staking zorgt voor groene crypto

Green Bitcoin is een nieuwe cryptomunt, die als groene crypto een ecologisch verantwoord alternatief voor Bitcoin wil zijn. De tokenomics van Bitcoin worden deels gekopieerd (bijvoorbeeld het aantal tokens), maar anders dan BTC beschikt GBTC niet over een proof-of-mine mechanisme. In plaats daarvan zet deze staking coin in op een predict-to-earn mechanisme.

Als staker krijg je sowieso extra tokens uitgekeerd, maar wanneer jij de Bitcoin koersen van de volgende dag juist voorspelt krijg je nog eens extra tokens. Dit maakt het erg verleidelijk de token te kopen en te staken – de rewards kunnen zeer hoog zijn.

Stake-to-Earn is vele malen beter voor het milieu dan tokenmining. Dat veel investeerders geloven in de toekomst van deze milieuvriendelijke token, blijkt wel uit het feit dat al in korte tijd meer dan $6,7 miljoen is opgehaald in de presale. Wil je ook bij de vroege investeerders horen? Dan is het zaak om snel Green Bitcoin aan te schaffen.

 

Dogecoin20 – De toekomst van meme coins?

Een ander project dat de aandacht op zich weet te krijgen is Dogecoin20. Dit vrolijke meme coin project, geïnspireerd op het succes van de grootste meme crypto, wil dankzij haar sterke tokenomics een blauwdruk maken voor de meme coin van de toekomst.

Anders dan veel andere grote meme coins zal Dogecoin20 namelijk beschikken over twee belangrijke economische elementen:

  1. Een beperkte oplage: Er zijn slechts 1,4 miljard DOGE20 tokens, en meer kunnen er niet bijgedrukt worden. Dit voorkomt inflatie zoals die bij SHIB en DOGE te zien was.
  2. Staking: Door tokens te staken worden ze tijdelijk uit de handel gehaald – dit maakt de token deflatoir en duwt de koers omhoog.

Als staker krijg je bovendien mooie rewards. Ook zal er een deel van de opbrengst naar goede doelen gaan, onder het motto ‘Do Only Good Everyday’.

Ook instappen bij deze vrolijke meme coin met de potentie enorme winsten neer te zetten? Ga dan snel naar de officiële website van Dogecoin20.

 

Bitcoin Minetrix – Revolutie van onderaf

De presale crypto Bitcoin Minetrix (BTCMTX) wil niets anders dan een ware revolutie ontketenen. Dankzij het door hen bedachte stake-to-mine mechanisme zal Bitcoin Mining binnenkort voor iedereen beschikbaar zijn, en niet alleen voor grote beursgenoteerde ondernemingen.

Het principe van Bitcoin Minetrix is simpel: door de token te staken krijg je (naast extra BTCMTX tokens) Mining Credits uitgekeerd. Deze credits kunnen gebruikt worden om toegang te kopen tot de cloud mine van het platform. Door hierop in te loggen krijg je Bitcoin (de echte Bitcoin) uitgekeerd. Zo kun je crypto minen zonder dure apparatuur in huis te halen, zonder enorme hoeveelheden stroom te verbruiken, zonder vage contracten zonder garanties te hoeven tekenen en zonder forse investeringen vooraf te hoeven doen.

Bitcoin Minetrix is Bitcoin mining op een gedecentraliseerde wijze, precies in de geest van Bitcoin als een peer-to-peer geldsysteem. Omdat Bitcoin Minetrix kopen en staken de enige toegangsweg tot dit platform is, wordt verwacht dat de koers van deze token tot grote hoogte kan stijgen. Nu alvast in de presale instappen kan mede daarom een gouden zet zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple vs SEC: Akkoord Partijen Pusht ADTV 138%, Gaat Ripple Stijgen Bij Uitspraak Rechtszaak? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.