Ripple verdubbelt de steun voor crypto met een bijdrage van $25 miljoen aan Fairshake PAC

Ripple heeft een bijdrage van $25 miljoen aangekondigd aan Fairshake, een federaal political action committee (PAC) dat zich richt op het ondersteunen van pro-crypto en pro-innovatie politieke kandidaten in de verkiezingen van 2024. Deze donatie verdubbelt de totale investering van Ripple in Fairshake, na een vergelijkbare bijdrage van $25 miljoen in 2023.

Belangrijke investering om het cryptobeleid te beïnvloeden

Deze laatste investering is bedoeld om de inspanningen van het PAC te versterken om gunstig beleid voor financiële innovatie in de Verenigde Staten te promoten. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, benadrukte de noodzaak voor de VS om een positief regelgevingsklimaat voor cryptocurrency te creëren. Hij bekritiseerde de huidige, door handhaving geleide aanpak van de Securities and Exchange Commission (SEC) als ineffectief.

Industrie-brede inspanning

De bijdragen van Ripple maken deel uit van een breder initiatief van de crypto-industrie om het beleid te beïnvloeden en kandidaten te steunen die het transformatieve potentieel van blockchain begrijpen. Andere grote bijdragers aan Fairshake zijn Coinbase, Andreessen Horowitz en de Winklevoss-tweeling. Samen hebben deze partijen meer dan $102 miljoen ingezameld voor de verkiezingscyclus van 2024.

Kritiek op de aanpak van de SEC

Garlinghouse benadrukte dat het Congres weliswaar vooruitgang boekt in de richting van uitgebreide wetgeving voor de cryptosector, maar dat de VS nog steeds achterlopen op andere landen die de technologie hebben omarmd. Hij benadrukte dat Ripple en de crypto-industrie zwaar zullen blijven investeren in inspanningen om zinvolle veranderingen in de regelgeving te bewerkstelligen.

Cruciale verkiezingen 2024

De verkiezingen van 2024 worden gezien als een cruciaal moment voor de crypto-industrie. Ripple en haar bondgenoten zetten zich in om ervoor te zorgen dat kiezers het belang van pro-crypto-beleid en de risico’s van anti-crypto standpunten begrijpen. Het doel is om kiezers in staat te stellen kandidaten te kiezen die financiële innovatie bevorderen en een regelgevend kader ondersteunen dat consumenten beschermt.

Oproep voor proactieve regelgeving

De investering van Ripple onderstreept de dringende behoefte aan proactieve regelgeving die innovatie bevordert. Door Fairshake te steunen, wil Ripple vormgeven aan een regelgevend landschap dat de VS in staat stelt om hun concurrentievoordeel in het wereldwijde financiële systeem terug te winnen.


The post Ripple verdubbelt de steun voor crypto met een bijdrage van $25 miljoen aan Fairshake PAC appeared first on Bitcoinmagazine.nl.