Ripple verdiept invloed in Japan met nieuwe blockchain partnerschap

Ripple zet een grote stap voorwaarts in enterprise blockchain toepassingen door een strategisch partnerschap aan te gaan met HashKey DX, een adviesbureau uit Tokio gespecialiseerd in blockchain technologie. Samen richten ze zich op het verbeteren van de financiën in de toeleveringsketens van Japanse bedrijven door gebruik te maken van oplossingen gebaseerd op het XRP Ledger.

Door de efficiëntie en lage transactiekosten van het XRP Ledger te benutten, beogen Ripple en HashKey DX vernieuwende oplossingen te introduceren die de complexiteit van financiële operaties op bedrijfsniveau in Japan aanpakken. Deze stap volgt op aanzienlijk succes van HashKey Group in China, waar hun blockchain oplossingen de handel en financieringsactiviteiten aanzienlijk stimuleerden.

De samenwerking, inclusief SBI Ripple Asia – een joint venture tussen SBI Holdings en Ripple – zal nieuwe oplossingen uitrollen die het XRPL-platform benutten. Dit platform staat bekend om zijn snelle afhandelingssnelheden en lage transactiekosten, wat ideaal is voor complexe financiële uitdagingen in de toeleveringsketen.

Ripple’s uitbreidingsstrategie en marktinvloed

Deze ontwikkeling is onderdeel van Ripple’s voortdurende inspanningen om zijn aanwezigheid in de Aziatische markt te vergroten, waarbij bedrijven van de SBI Group als eerste Japanse corporaties deze geavanceerde technologie adopteren. Meer dan alleen een technologische upgrade, is deze samenwerking een strategische zet om de toepassingen van blockchain in diverse bedrijfsscenario’s verder te verkennen.

De uitbreiding van Ripple naar Japan komt op een cruciaal moment voor het bedrijf, gezien het nog steeds onderhevig is aan regelgevende onderzoeken in de VS. Ondanks deze uitdagingen heeft de aankondiging een positief effect gehad op de cryptomarkt. Ripple’s eigen token, XRP, zag een initiële waardestijging die het marktoptimisme over Ripple’s expansie inspanningen in Japan weerspiegelt, hoewel het sindsdien is teruggevallen naar $ 0.496.

Huidige uitdagingen en de toekomst van XRP

In recente maanden heeft XRP/USD aanzienlijke volatiliteit getoond, met een wisselend prijstraject en gemengde signalen van de Relative Strength Index (RSI). Volgens recente gegevens is de prijs van XRP met ongeveer 6.41% gedaald sinds begin van het jaar, momenteel handelend rond $ 0.494.

XRP/USD

XRP staat voor verschillende uitdagingen nu het onder meerdere kritieke exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA’s) handelt — 20, 50, 100 en 200-weekse EMA’s. Bovendien staat Ripple op het punt om op 1 mei 1 miljard tokens vrij te geven, gewaardeerd op ongeveer $ 503.6 miljoen, als onderdeel van hun maandelijkse verkopen, wat mogelijk een negatief effect zal hebben op de XRP prijs in de komende weken.

De Relative Strength Index van de markt bevindt zich dicht bij de neutrale 50, wat duidt op een evenwicht tussen kopers en verkopers, met de markt in afwachting van een katalysator die de volgende significante prijsbeweging zou kunnen aansturen.

 


The post Ripple verdiept invloed in Japan met nieuwe blockchain partnerschap appeared first on Bitcoinmagazine.nl.