Ripple Rechtzaak: SEC In Hoger Beroep, BlackRock Wijst XRP ETF Af

In de complexe wereld van cryptocurrencies blijft Ripple (XRP) een centrale rol spelen, vooral nu de langdurige rechtszaak met de SEC een nieuw hoofdstuk ingaat door het hoger beroep.

Tegelijkertijd neemt BlackRock, een leidende speler in de financiële sector, een voorzichtige houding aan door een XRP ETF af te wijzen. Hoe beïnvloeden deze recente ontwikkelingen de koers van Ripple, en blijft XRP een relevante speler in de steeds veranderende wereld van cryptocurrency?

De Voortdurende Juridische Strijd van Ripple met de SEC

Ripple Labs’ juridische strijd met de SEC intensiveert wederom. Ripple’s felle reactie op de SEC’s vraag naar meer documentproductie benadrukt hun standpunt dat deze eisen zowel ongelegen als irrelevant zijn. De SEC wilde inzage in Ripple’s financiële overzichten van 2022 en 2023, en contracten over XRP-verkopen na de aanklacht in december 2020. Ripple ziet dit als een poging om de reikwijdte van de zaak onrechtmatig uit te breiden.

Ripple’s verdediging concentreert zich op de timing van de SEC’s verzoek. Ze stellen dat de Commissie deze documenten had kunnen verkrijgen tijdens de ontdekkingsfase, die eindigde in augustus 2021. Ripple bekritiseert ook de plotselinge verandering in de houding van de SEC, die eerder beweerde dat gebeurtenissen na de aanklacht irrelevant waren, maar nu die gebeurtenissen wil gebruiken als bewijs van wangedrag.

Ripple waarschuwt dat het inwilligen van de SEC’s verzoek kan leiden tot een “gladde helling”, wat de zaak aanzienlijk zou vertragen en complexer zou maken.

BlackRock’s Afwijzing van een XRP ETF

In een recente ontwikkeling heeft BlackRock, een van de grootste vermogensbeheerders wereldwijd, besloten geen XRP ETF te lanceren. Deze beslissing valt in een periode waarin Ripple nog steeds verwikkeld is in een juridisch gevecht met de SEC. De keuze van BlackRock weerspiegelt een voorzichtige benadering in een tijd van toenemende regelgevende onzekerheid rondom cryptocurrencies.

De stap van BlackRock kan worden gezien als een indicator van het algemene sentiment in de financiële sector ten opzichte van digitale activa die in regelgevende kwesties zijn verwikkeld. Het illustreert de uitdagingen waar Ripple en vergelijkbare crypto-ondernemingen voor staan bij het verkrijgen van acceptatie en legitimiteit in de traditionele financiële markten.

De beslissing benadrukt de impact van juridische en regelgevende ontwikkelingen op institutionele interesse en vertrouwen in cryptovaluta. Het is een duidelijk signaal dat de juridische strijd van Ripple met de SEC niet alleen Ripple en XRP treft, maar ook de bredere perceptie en acceptatie van cryptovaluta in het algemeen.

Koersanalyse van Ripple

Op de wekelijkse grafiek vertoont XRP enkele positieve signalen, aangezien de koers boven de $0,56-handle blijft, wat een potentieel pad naar de 200-dagen EMA en de weerstand op $0,5835 kan openen. Een doorbraak boven deze weerstand zou verdere bullish momentum kunnen genereren, met de 50-dagen EMA als volgend doelwit.

Een neerwaartse beweging onder het ondersteuningsniveau van $0,5470 zou echter het niveau van $0,5042 in het spel kunnen brengen, terwijl de 14-daagse RSI aangeeft dat XRP mogelijk naar $0,52 zou kunnen dalen voordat het oversold-gebied bereikt wordt.

Op de dagelijkse grafiek worden bearish signalen waargenomen, aangezien XRP zich onder zowel de 50-daagse als de 200-daagse EMA bevindt. Op de 4-uur grafiek wordt deze bearish trend bevestigd, waarbij een doorbraak boven de 50-daagse EMA de weg vrijmaakt naar de weerstand op $0,5835 en de 200-dagen EMA, terwijl een breuk onder het ondersteuningsniveau van $0,5470 een verdere daling naar $0,5042 zou kunnen ondersteunen.

De 4-uur RSI suggereert ook een mogelijke daling naar $0,52 voordat oversold-gebied wordt bereikt. Het is van cruciaal belang om de juridische ontwikkelingen en het toezicht nauwlettend te volgen bij het beoordelen van de toekomst van XRP.

XRP Airdrops: Gratis Crypto voor Holders

XRP, de op drie na grootste cryptocurrency ter wereld, heeft recentelijk de aandacht getrokken met zijn opvallende airdrop-programma’s. Een airdrop is een marketingstrategie waarbij crypto-activa gratis worden uitgedeeld aan bestaande houders van een specifieke cryptocurrency, in dit geval XRP. Deze airdrops worden georganiseerd door Ripple, het bedrijf achter XRP, om de adoptie van hun blockchain en digitale valuta te bevorderen.

Tijdens deze airdrops ontvangen XRP-houders gratis tokens, meestal van nieuwe projecten die op de Ripple blockchain zijn gebouwd. Deze airdrops kunnen aanzienlijke waarde vertegenwoordigen en bieden houders de kans om hun portfolio uit te breiden zonder extra investeringen. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van aankondigingen en instructies van Ripple om in aanmerking te komen voor deze airdrops.

XRP-aanhangers zijn enthousiast over deze promotie, omdat deze airdrops een waardevolle kans bieden om gratis crypto te ontvangen. Bovendien biedt de cryptomarkt naast deze airdrops ook andere mogelijkheden voor beleggers om vroeg in te stappen en te profiteren van een potentieel hoog rendement.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix is een innovatief project dat het Ethereum-netwerk benut om de efficiëntie van het Bitcoin-netwerk te verbeteren en Bitcoin-mining toegankelijk te maken voor iedereen. Deze cryptocurrency kan profiteren van gunstige ontwikkelingen binnen Ethereum, zoals de recente verhoging van de gaslimiet en de aankomende DenCun-upgrade, evenals de naderende Bitcoin-halvering.

Met al een indrukwekkende financiering van $9,0 miljoen heeft BTCMTX een vroege investeringsmogelijkheid geboden waarbij tokens voor slechts $0,013 per stuk kunnen worden verkregen. Bovendien kunnen investeerders meteen beginnen met staken en beloningen verdienen.

BTCMTX vertegenwoordigt de ERC-20-token van Bitcoin Minetrix en biedt stakingsmogelijkheden, waarmee gebruikers passieve inkomsten kunnen genereren in de vorm van extra tokens en mining-credits. Deze mining-credits kunnen worden ingewisseld voor hashkracht, wat betekent dat hoe meer credits je bezit, des te meer Bitcoin je kunt delven.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Rechtzaak: SEC In Hoger Beroep, BlackRock Wijst XRP ETF Af appeared first on Bitcoinmagazine.nl.