Ripple Rechtszaak Nieuws: Boete Van $2 Mld In Ripple vs SEC, Wat Gaat XRP Doen?

Vandaag kan een belangrijke dag zijn voor Ripple en XRP, omdat de ingediende documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC) openbaar gemaakt zullen worden.

Deze documenten zijn afgelopen vrijdag ingediend, terwijl de Chief Legal Officer (CLO) van Ripple bekend heeft gemaakt dat de SEC het bedrijf een boete van $2 miljard op zal leggen.

Dit is een flinke boete voor Ripple, maar kan op hetzelfde moment ook het einde markeren van de Ripple vs. SEC-rechtszaak, die al meerdere jaren loopt. Wat gaat Ripple doen na de vrijgave van de documenten?

XRP Koers Ervaart Lichte Stijging Tijdens Mogelijk Keerpunt Ripple Rechtszaak

De XRP koers ligt op dinsdagochtend op het niveau van $0,648, zo’n +2,7% hoger dan 24 uur geleden, terwijl de markt in dit tijdsframe met meer dan +5% is gestegen. XRP noteert in de afgelopen 4 dagen stijgingen en is in de afgelopen week met +10,5% gestegen.

De stijging van XRP lijkt vooral gebaseerd te zijn op de Bitcoin koers, wat betekent dat er nog geen sterke fundamentele reden is voor het kopen van XRP op kortere termijn. De altcoin ligt momenteel weer boven zijn 30-daagse gemiddelde, waardoor het wel een sterke technische support heeft om verder te stijgen de komende dagen en weken.

XRP koers grafiek – TradingView

Maar de koersactiviteit van XRP zou sterk kunnen veranderen nadat de documenten van de SEC vandaag openbaar worden gemaakt. Stuart Alderoty, de CLO van Ripple, deelde gisteren dat de SEC Ripple een boete zal opleggen van $2 miljard voor onder andere het verkopen van XRP, een “ongeregistreerd effect”.

Volgens Alderoty probeert de SEC Ripple en de hele sector te intimideren met deze boete. De SEC is een partij die volgens Alderoty meerdere keren uitspraken deelde die “nep, onjuist en misleidend” zijn.

De SEC klaagde Ripple directeur Brad Garlinghouse en co-founder Chris Larsen in december 2020 aan voor $1,3 miljard voor het verkopen van ongeregistreerde effecten. In 2022 kreeg Ripple een gedeeltelijke overwinning tegen de SEC, toen jurylid Analisa Torres de uitspraak deed dat XRP niet aan de kenmerken van een effect voldoet.

Na deze uitspraak is Ripple op meerdere exchanges opnieuw gelist en ervaarde XRP een sterke stijging waardoor het meer dan $0,80 waard werd. Maar gezien de Ripple rechtszaak nog steeds niet voorbij is, is XRP afgezwakt en is het einde van deze rechtszaak de sleutel voor XRP om weer te stijgen.

Wanneer de eisen van de SEC vandaag bekend worden gemaakt, kan dit de toon zetten voor de volgende zitting en mogelijk het begin zijn van het einde van de Ripple rechtszaak. Wat XRP gaat doen, hangt vooral af van hoe de rechtszaak afloopt.

Alternatieven voor XRP

Wat gaat XRP doen nadat de documenten van de SEC openbaar worden gemaakt? Dat hangt puur af van wat er in de documenten staat en hoe de markt hierop reageert. XRP zou daarom alle kanten op kunnen gaan en is wat dat betreft een riskante investering voor op kortere termijn.

Daarom kijken we naar een aantal veelbelovende alternatieven voor XRP die op kortere termijn beter kunnen presteren. Vandaag kijken we naar 3 altcoins die nog voor een lage prijs te koop zijn in een crypto presale en met gebruik van de Ethereum blockchain hun eigen unieke staking mechanisme hebben waarmee een investering kan leiden tot een nieuwe bron van passief inkomen.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin (GBTC) is een van de meest veelbelovende crypto presales van dit moment en heeft binnen enkele weken meer dan $9 miljoen opgehaald. Dit groene alternatief voor Bitcoin is voor een alge prijs te koop en kan gebruikt worden om zeer hoge staking rewards te verdienen.

Naast een traditioneel staking model, maakt Green Bitcoin gebruik van een speciaal staking model, dat gebruikers rijkelijk beloont voor het voorspellen van de Bitcoin koers. En omdat de Bitcoin halving er binnenkort aankomt, heeft GBTC potentie om veel waard te worden.

GBTC is in de presale te koop voor $1,10 per stuk en is als het ware een tweede kans voor degenen die de vroege pumps van Bitcoin hebben gemist. Tijdens de presale kun je GBTC staken om vóór de eerste exchange listing passief tokens te verdienen.

 

eTukTuk (TUK)

Een ander veelbelovend en duurzaam alternatief voor XRP is eTukTuk (TUK), een crypto project dat ontwikkelingslanden helpt in de massale overstap naar duurzaam vervoer. De TUK token creëert een circulaire economie, waarin investeerders passief inkomen verdienen en bestuurders geld besparen.

In bepaalde ontwikkelingslanden wordt massaal gebruik gemaakt van de Tuktuk, een driewielig voertuig dat erg veel CO₂ uitstoot. De eTukTuk is een elektrisch alternatief, dat niet alleen zuiniger rijdt en goedkoper is, maar ook gebruikmaakt van AI om zo efficiënt mogelijk te rijden op basis van onder andere het huidige verkeer.

eTukTuk heeft inmiddels $2,5 miljoen opgehaald met zijn presale en verkoopt TUK voor $0,029 per stuk. Binnenkort krijgt eTukTuk zijn eerste exchange listing en kunnen TUK holders gebruikmaken van Power Staking om passief inkomen te verdienen.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Een project dat je niet wil missen voor de Bitcoin halving is Bitcoin Minetrix (BTCMTX). Dit project maakt crypto mining toegankelijker dan ooit met zijn Stake-to-Mine mechanisme, waarmee je Bitcoin kunt minen via de cloud.

Door BTCMTX te staken, verdien je tokens en mining credits, waarvan je de mining credits kunt gebruiken om BTC te minen via de cloud. Dit hele proces loopt voor de gebruiker via een overzichtelijk dashboard, waardoor Bitcoin mining eenvoudig en meer gedecentraliseerd kan worden.

BTCMTX is in de presale te koop voor $0,0142 nu het project meer dan $12,6 miljoen heeft opgehaald. Binnenkort kan Bitcoin Minetrix zijn $15 miljoen hard cap bereiken en kan de token gelanceerd worden op zijn eerste exchange. Kort daarna zal het mining protocol live gaan en zul je BTC kunnen minen via de cloud door BTCMTX te staken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Rechtszaak Nieuws: Boete Van $2 Mld In Ripple vs SEC, Wat Gaat XRP Doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.