Ripple Rechtszaak: Mogelijke Schikking Stemt Traders Bullish

Het is inmiddels het langstlopende conflict in de crypto wereld; de rechtszaak tussen de Amerikaanse toezichthouder SEC en Ripple, het bedrijf achter de XRP token. In juli 2023 won Ripple de zaak doordat de rechter aangaf dat XRP niet als ‘effect’ gezien kon worden.

De SEC heeft al die tijd beweerd dat Ripple de token uit heeft gebracht met de belofte dat de prijs van de cryptomunt kon stijgen. Partijen die dit ongereguleerd doen, zijn in strijd met de Amerikaanse financiële wetgeving.

Rechtszaak is nog niet voorbij

De SEC heeft zich niet neergelegd bij de uitspraak van de rechter en zit nog altijd achter Ripple aan. Dat ze zich juist op Ripple richten, heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het crypto bedrijf actief bezig is met het ontwikkelen van een alternatief voor het betaalsysteem SWIFT.

De laatste ontwikkelingen in de rechtszaak zijn dat de SEC bij de rechter geëist heeft dat Ripple historische financiële verklaringen moest overhandigen. Hier heeft de rechter de SEC in het gelijk gesteld, maar Ripple heeft vooralsnog deze documenten niet overhandigd.

Het maakt duidelijk dat de SEC alle mogelijkheden aangrijpt om Ripple verder onder de loep te nemen, op zoek naar een nieuw haakje waarop ze het bedrijf aan kunnen klagen. De gevoelige documenten zullen door de uitspraak van de rechter naar buiten moeten komen en de gehele crypto markt kijkt met argwaan naar deze ontwikkelingen.

Mogelijke schikking zorgt voor bullish stemming

Er zijn inmiddels wel signalen dat er misschien snel een definitief einde komt aan de soap tussen de SEC en Ripple. Crypto analist Ben Armstrong verwacht een schikking tussen beide partijen, waarbij Ripple een bedrag tot $10 miljoen zal betalen om van al het gedoe af te zijn.

Voor Ripple lijkt dit een prima uitkomst, hoewel ze op dit moment volgens de rechter nog nergens voor veroordeeld zijn, is het prijskaartje van $10 miljoen het ongetwijfeld waard. In vergelijking; de totale marktwaarde van XRP staat op dit moment op meer dan $28 miljard.

Armstrong verwacht dan ook dat een schikking zal leiden tot een grote stijging in de XRP koers. Hij verwacht dat de koers, die momenteel net boven de $0,50 staat, eind februari zal stijgen tot boven de grens van $1,-.

Mocht de rechtszaak tussen de SEC en Ripple volledig eindigen, kan Ripple eindelijk verder met de implementatie van haar software bij financiële instellingen in de Verenigde Staten. Ook dit kan in de komende maanden zorgen voor meer aandacht voor de XRP coin en grote stijgingen in de Ripple koers.

Gaat XRP in 2024 verder stijgen?

De rechtszaak met de SEC heeft al jaren veel invloed op de koers van XRP. In 2021 steeg de koers nog naar een prijsniveau van bijna $2,-, maar sinds het begin van de rechtszaak is het niet meer boven de grens van $1,- gekomen. Het dieptepunt in de koers van de afgelopen jaren kwam in juli 2022, toen de coin nog maar $0,22 waard was.

Ripple wil zoveel mogelijk van haar technologie inzetten in de echte financiële wereld en daarmee verschilt het flink van andere cryptomunten. Een cryptomunt als Bitcoin heeft juist altijd het doel gehad om los van banken en overheden te opereren als volledig alternatief.

Hierdoor is er vanuit de crypto markt ook wel kritiek op Ripple, zo zou de munt niet decentraal zijn. Het heeft bijvoorbeeld geen vast mechanisme voor het toevoegen van nieuwe coins aan het systeem, maar werkt hiervoor met de Ripple treasury.

Beste alternatieven voor XRP

De onzekerheid over XRP houdt de komende dagen nog wel even aan en veel traders kijken daarom ook naar andere mogelijke investeringen. Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten die in 2024 grote stijgingen kunnen noteren.

Smog token – De grootste Solana airdrop ooit?

Smog is eergisteren gelanceerd, maar heeft in korte tijd de harten veroverd van veel traders die van meme coins houden. Een belangrijke reden hiervoor is dat de coin ontwikkeld is op de Solana blockchain. Daarmee volgt de token het voorbeeld van succesvolle meme coins als Bonk en DogWifHat.

Verder richt het team achter de token zich volledig op het ontwikkelen van een sterke community. Dat doet het door 50% van alle tokens te reserveren voor marketing en het aankondigen van de grootste Solana airdrop aller tijden.

smog token

In totaal zijn er 1,4 miljard tokens en 35% van deze tokens zullen via airdrops vergeven worden aan traders die $SMOG in hun wallet hebben of andere gebruikers die via Zealy opdrachten voltooid hebben.

Je kunt investeren in de Smog token via de Jupiter DEX. Dit is een decentrale exchange die ontwikkeld is op de Solana blockchain. Om te kunnen handelen op deze exchange heb je een wallet nodig die op de Solana blockchain draait en een voorraad Solana of USDC die je in wilt ruilen voor $SMOG.

 

Bitcoin Minetrix – Verdien extra BTC via cloud mining

Bitcoin Minetrix is een crypto token die zich richt op het minen van Bitcoin via cloud mining. Daarbij krijg jij de kans om mee te profiteren als je de $BTCMTX token vastzet voor staking.

In ruil hiervoor krijg je mining credits waarmee je mee kan doen met het cloud mining netwerk. Zo ontvang jij een deel van de beloningen als er via cloud mining van Bitcoin Minetrix een extra block op de Bitcoin blockchain aangemaakt wordt.

bitcoin minetrix

Naast crypto mining is er ook nog de mogelijkheid om geld te verdienen aan de token als deze in koers stijgt. Dat er veel aandacht voor de token is vanuit traders blijkt wel uit de presale, die heeft inmiddels al meer dan $10 miljoen opgehaald.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Rechtszaak: Mogelijke Schikking Stemt Traders Bullish appeared first on Bitcoinmagazine.nl.