Ripple onthult nieuwe stablecoin RLUSD

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft de naam van de nieuwe stablecoin van het bedrijf onthuld tijdens de XRP Ledger Community Summit (XRPL Apex) in Amsterdam. Deze stablecoin, RLUSD genoemd, is een belangrijke ontwikkeling binnen de cryptowereld en biedt nieuwe kansen voor investeerders.

In dit artikel duiken we dieper in op wat RLUSD is, hoe het werkt, en waarom dit een interessant moment is om betrokken te raken bij Ripple en zijn innovatieve projecten.

Wat is RLUSD?

RLUSD staat voor Ripple USD of Real USD. Deze stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en zal beschikbaar zijn op zowel de XRP Ledger als op Ethereum. Garlinghouse benadrukte dat RLUSD een aanvulling vormt op het bredere XRP-ecosysteem, hoewel hij geen specifieke lanceringsdatum bekendmaakte.

De introductie van RLUSD volgt op de recente benoeming van Jack McDonald, CEO van het onlangs overgenomen Standard Custody, tot Senior Vicepresident of Stablecoins bij Ripple.

Waarom is RLUSD belangrijk?

Stablecoins spelen een cruciale rol in de cryptomarkt door stabiliteit te bieden in een vaak volatiele omgeving. RLUSD biedt gebruikers een veilige haven door zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar, wat betekent dat de waarde ervan minder onderhevig is aan de schommelingen die kenmerkend zijn voor veel andere cryptocurrencies.

Dit maakt RLUSD een aantrekkelijk instrument voor transacties, beleggingen en het bewaren van waarde.

De toekomst van DeFi op de XRP Ledger

RippleX, de ontwikkelingsarm van Ripple, heeft de ontwikkeling van de XRPL EVM Sidechain aangekondigd. Deze sidechain brengt compatibiliteit met de Ethereum Virtual Machine (EVM) naar de XRP Ledger, wat nieuwe mogelijkheden opent voor ontwikkelaars en investeerders.

Wat houdt de XRPL EVM Sidechain in?

De XRPL EVM Sidechain verbindt zich met de XRPL mainnet via een brug, waarbij wrapped XRP (eXRP) wordt gebruikt als de native asset en gas token. Deze brug, geleverd door Axelar, maakt naadloze overdrachten van activa tussen de XRPL en de EVM sidechain mogelijk, wat de interoperabiliteit en efficiëntie van transacties verbetert.

Voordelen van de EVM sidechain

  1. Innovatie in DeFi: De sidechain biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van gedecentraliseerde financiële toepassingen op de XRP Ledger.
  2. Tokenisatie van activa: Door echte wereldactiva te tokeniseren, kunnen meer beleggers profiteren van de voordelen van blockchaintechnologie.
  3. Verbeterde interoperabiliteit: De samenwerking met Peersyst en de integratie van de Axelar brug verhogen de interoperabiliteit tussen verschillende blockchains, wat een breder scala aan toepassingen en mogelijkheden biedt.

Samenwerking met Peersyst

Ripple’s engineering team werkt samen met Peersyst om de interoperabiliteit van de XRPL te verbeteren en de lancering van de EVM sidechain te ondersteunen.

Peersyst CEO Ferran Prat sprak zijn vertrouwen uit in de Axelar brug, die al succesvol is geïntegreerd met toonaangevende platforms zoals Uniswap en Microsoft.

Waarom zou je nu moeten investeren?

De lancering van RLUSD en de ontwikkeling van de XRPL EVM Sidechain markeren belangrijke mijlpalen voor Ripple en de bredere cryptomarkt. Hier zijn enkele redenen waarom dit een goed moment is om te overwegen te investeren in Ripple en zijn projecten:

  1. Stabiele waarde: RLUSD biedt een veilige haven door zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar.
  2. Groei van DeFi: De EVM sidechain opent nieuwe mogelijkheden in de snelgroeiende wereld van gedecentraliseerde financiën.
  3. Interoperabiliteit: Verbeterde interoperabiliteit betekent dat je kunt profiteren van een breder scala aan toepassingen en markten.
  4. Betrouwbaar team: Ripple’s samenwerking met gerenommeerde partners zoals Peersyst en Axelar versterkt het vertrouwen in hun technologie en toekomstplannen.
  5. Innovatieve projecten: De voortdurende innovaties binnen het XRP-ecosysteem bieden tal van kansen voor groei en rendement.

Vooruitgang

De aankondiging van Ripple’s nieuwe stablecoin RLUSD en de ontwikkeling van de XRPL EVM Sidechain zijn spannende ontwikkelingen die grote implicaties hebben voor de cryptomarkt. Voor investeerders biedt dit een unieke kans om deel te nemen aan innovatieve projecten met een groot potentieel voor groei.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en overweeg om nu te investeren in Ripple om te profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.


The post Ripple onthult nieuwe stablecoin RLUSD appeared first on Bitcoinmagazine.nl.