Ripple komt met XRP stablecoin om liquiditeit te verbeteren – Hoeveel kan Ripple waard worden?

Om liquiditeit te verbeteren en transparantie te bevorderen, is Ripple van plan om een XRP stablecoin te lanceren. Deze stablecoin zal 1 op 1 gekoppeld zijn aan de waarde van de dollar en kan het bedrijf helpen om nog verder uit te breiden.

Nadat het nieuws gisteren bekend werd gemaakt, schoot de Ripple koers met zo’n +7% omhoog naar $0,61. Dit laat zien dat de markt een XRP stablecoin ziet als een positieve ontwikkeling voor Ripple.

Hoeveel kan Ripple waard worden na lancering XRP stablecoin?

De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met +1,5% gestegen naar $0,58 en blijft een van de weinige grote altcoins die vlak op zijn 200-daagse moving average (blauw) ligt. De reden hierachter is dat Ripple nog steeds in een rechtszaak zit met de Securities and Exchange Commission (SEC), zelfs na de tijdelijke overwinning in juli 2023, waardoor XRP naar $0,94 steeg.

Sinds oktober 2023 ligt XRP in een range tussen $0,48 en $0,75 en voor een doorbraak boven deze range, zal er goed nieuws moeten komen voor het bedrijf. Dit maakt XRP een investering voor op langere termijn, die op korte termijn erg afhankelijk is van de huidige Bitcoin koers.

XRP koers grafiek – TradingView

Ripple heeft gisteren aangekondigd dat het bedrijf van plan is om een XRP stablecoin te lanceren, het volledige persbericht kun je hier lezen. XRP zal een stablecoin krijgen die gekoppeld is aan de dollar, met als doel om liquiditeit te verbeteren, transparantie te bevorderen en om XRP uit te breiden naar andere blockchains, applicaties en DeFi protocols.

De XRP community is erg positief over de komst van de XRP stablecoin, die mogelijk een sterke concurrent kan worden van andere dollar stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). Het zal een stablecoin worden die veel aandacht kan krijgen van instituties over de hele wereld.

Er zijn ook geruchten dat, gezien Ripple op dit moment van plan is om een stablecoin te lanceren, het bedrijf er alle vertrouwen in heeft dat het de rechtszaak tegen de SEC zal winnen.

De lancering van een XRP stablecoin, in combinatie met een positief einde van de Ripple rechtszaak, kan ervoor zorgen dat XRP meer dan $1 waard zal worden, of zelfs een nieuwe ATH boven $3,84 bereikt.

Alternatieven voor XRP met meer potentie op korte termijn

Omdat het nog niet duidelijk is wanneer de XRP stablecoin gelanceerd zal worden en wanneer de rechtszaak met de SEC zal eindigen, zou het nog even kunnen duren voordat XRP uit de zone tussen $0,48 en $0,75 breekt.

Om deze reden hebben investeerders momenteel meer interesse in andere altcoins, waarvan een deel ook kijkt naar kleine crypto’s met potentie om binnenkort hard te stijgen. In dit artikel kijken we naar 2 veelbelovende nieuwe altcoins die sterk kunnen groeien aan het begin van de bull run.

5th Scape (5SCAPE)

Het nieuwe crypto project, 5th Scape (5SCAPE) heeft een native token die niet alleen flink kan stijgen in waarde, maar je ook toegang geeft tot een bloeiend ecosysteem van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) ervaringen. 5th Scape is een ecosysteem voor zowel ontwikkelaars als gebruikers van VR en AR.

Speel je favoriete game, kijk je favoriete film of stap in een leerzame belevenis in dit nieuwe ecosysteem. 5th Scape brengt VR en AR ervaringen met elkaar in verbinding, zodat jij toegang krijgt tot jouw favoriet, daarnaast kun je bij 5th Scape kwalitatieve VR-brillen en accessoires kopen om je ervaring compleet te maken.

Het voordeel van de 5SCAPE token is dat je toegang zal krijgen tot premium content, staking beloningen en de mogelijkheid om mee te stemmen over de toekomst van het project. Deze token kan in de presale worden gekocht voor $0,00285 per stuk nu het project al meer dan $3,9 miljoen heeft opgehaald, een teken dat 5th Scape erg populair kan worden.

 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX)

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) maakt zich klaar voor lancering nu de presale al bijna $12,9 miljoen van de $15 miljoen heeft opgehaald. BTCMTX is de toegangssleutel tot passieve beloningen en tot Bitcoin cloud mining.

Door BTCMTX te staken, verdien je passief extra tokens en mining credits die je kunt gebruiken om Bitcoin te minen via de cloud. Hierdoor verdien je passief inkomen in de vorm van een nieuwe token met potentie om hard te stijgen en Bitcoin, die dit jaar mogelijk meer dan $100.000 waard kan worden.

Je kunt Bitcoin Minetrix kopen in de presale voor $0,0144 per stuk, voordat de prijs van de token vandaag zal stijgen naar $0,0145. Je kunt BTCMTX tijdens de presale staken voor passieve beloningen, totdat de token gelanceerd zal worden op zijn eerste exchange en het stake-to-mine dashboard live zal gaan.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple komt met XRP stablecoin om liquiditeit te verbeteren – Hoeveel kan Ripple waard worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.