Ripple Koers Verwachting Januari – Gaat Ripple Stijgen Uit Dieptepunt En Kan Ripple 1 Euro Worden?

De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met -9,25% gedaald nadat de crypto markt gisteren een crash meemaakte. Deze crash was een gevolg van een voorspelling van een crypto analist die verwacht dat de SEC alle spot Bitcoin ETF aanvragen zal afkeuren.

De token van Ripple leek gisteren het hardst getroffen te zijn door deze crash. Daarom kijken we in dit artikel of er nog hoop is voor XRP dit jaar.

Recente Ontwikkelingen XRP – Wat Gaat Ripple Doen in 2024?

XRP maakte gisteren een behoorlijke crash mee van ruim -10% toen een Matrixport analist voorspelde dat de Securities and Exchange Commission (SEC) alle spot Bitcoin ETF applicaties zal afwijzen.

De hele crypto markt werd hierdoor getroffen, maar XRP was een van de altcoins die hier het meeste last van had. De Ripple koers zakte van $0,635 naar $0,50 na bekendmaking van de voorspelling, mogelijk doordat investeerders al onzeker zijn over de toekomst van de altcoin.

De reden dat investeerders onzeker zijn over Ripple is doordat dat het bedrijf nog steeds in strijd is met de SEC. Op 23 april 2024 staat er een rechtszaak gepland tussen de twee bedrijven, die erg belangrijk kan zijn voor de toekomst van Ripple en XRP.

Of de aankomende Ripple rechtszaak de laatste zal zijn tegen de SEC, zal nog maar de vraag blijven. Wel kan het een grote invloed hebben op de toekomst van crypto, met name op het gebied van regulatie, hierdoor zou de crypto markt nog meer adoptie kunnen gaan zien.

Ripple Haalt 1 Miljard XRP Uit Escrow

Dit is niet de eerste dump die XRP dit nieuwe jaar meemaakte, zo heeft Ripple op 1 januari 1 miljard XRP tokens in circulatie gebracht. Als gevolg dipte de XRP koers -2% voordat het langzaam herstelde terwijl Ripple 200 miljoen XRP zelf vasthoudt.

Nu is Ripple van plan de opvolgende maanden op de 1e van elke maand 1 miljard XRP uit zijn escrow accounts van totaal 45,9 miljard XRP te halen. Dit zou op langere termijn een negatieve impact kunnen hebben op de waarde van XRP.

Belangrijke Factoren voor XRP Koers

Er is nu voorspeld dat de SEC alle spot Bitcoin ETF aanvragen zal afwijzen, maar dit is geen garantie. De komende dagen zullen we zien of dit uitkomt of niet.

In het geval dat de één of meer ETFs wel goedkeuring krijgen, zou dit op langere termijn kunnen zorgen voor nieuwe liquiditeit in de crypto markt. Als de Ripple rechtszaak goed afloopt voor XRP, dan zouden investeerders meer vertrouwen in de altcoin kunnen krijgen en kan XRP profiteren van meer adoptie.

Een onvermijdelijke ontwikkeling die positief kan zijn voor XRP is de Bitcoin halving die ook in april gepland staat. De Bitcoin halving heeft historisch gezien een goede impact op de Bitcoin koers en de crypto markt en kan dit jaar hetzelfde doen.

Als we kijken naar deze factoren, dan lijkt de hoop nog niet verloren voor XRP en heeft de altcoin een goede kans om op langere termijn weer boven de $1 en zijn ATH van $3,84 uit te stijgen.

Ripple Koers Verwachting en Analyse – Kan Ripple 1 Euro Worden in 2024?

Door de crash van gisteren is XRP naar $0,5044 gezakt voordat het herstelde en nu op $0,57 ligt. XRP ligt nu ongeveer 10% lager, in zowel het dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse tijdframe. De altcoin ligt echter nog zo’n +65% hoger dan een jaar geleden, wat laat zien dat XRP een sterkere positie heeft dan toen.

In de onderstaande afbeelding kun je het zien, een sombere lange rode candle van gisteren. Dit kan echter ook gezien worden als mogelijkheid om XRP te kopen in de dip, zo is de Relative Strength index van 36 in de ‘oversold’ zone beland.

Het is natuurlijk geen garantie dat XRP op korte termijn zal herstellen, al helemaal als we geen goed nieuws krijgen over de spot Bitcoin ETF aanvragen. Gezien XRP harder crashte dan Bitcoin, lijkt er weinig vertrouwen in XRP te zijn op dit moment.

Als er een goede uitslag komt voor de ETF aanvragen, zou XRP kunnen herstellen naar de $0,60 – $0,70 zone. Als alle ETF aanvragen worden afgekeurd, zou Ripple nog verder richting de $0,40 kunnen dippen de komende dagen en weken.

Op lange termijn is er meer hoop voor XRP, mits de Ripple rechtszaak tegen de SEC een positieve uitkomst krijgt voor de crypto markt. Zo zou XRP in de tweede helft van dit jaar terug kunnen stijgen naar zijn All Time High van $3,84.

Alternatieven voor XRP met Meer Potentie

De situatie rondom XRP is momenteel erg onzeker, daarom kan het mogelijk een betere idee zijn om te kijken naar alternatieven. De onderstaande cryptomunten tonen potentie om in 2024 meer te gaan stijgen dan XRP.

Deze cryptomunten zijn nu tijdelijk voor een lagere prijs te koop en worden binnenkort gelanceerd op exchanges, waardoor ze kunnen stijgen in waarde.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Het is niet zeker of de spot Bitcoin ETF’s goedkeuring zullen krijgen, wat wel zeker is dat we binnenkort de volgende Bitcoin halving mee zullen maken. De nieuwe Bitcoin Minetrix zou groots kunnen profiteren van deze halving.

Deze nieuwe crypto biedt de mogelijkheid om zonder gedoe en zonder hardware Bitcoins te minen, omdat dit via de cloud zal gaan. Door de native BTCMTX token te staken, verdien je credits die je kunt inwisselen voor hash power, waarmee je BTC kunt minen via de cloud.

BTCMTX tokens zijn tijdelijk in de presale te koop voor $0,0126 per stuk, nu het project al meer dan $7,4 miljoen heeft opgehaald. Nadat deze presale is uitverkocht, zul je de tokens kunnen claimen en verhandelen op exchanges, mogelijk voor een hogere prijs.

 

Sponge V2 (SPONGEV2)

Altcoins zoals XRP zijn momenteel niet erg interessant, gezien deze altcoin al voor een langere tijd weinig doet. De nieuwe Sponge V2 token, is echter de opvolger van een token van hetzelfde team, die midden 2023 explodeerde met een factor van x100.

Sponge V2 heeft als doel om dit succes van Sponge te herhalen en zelfs te overtreffen. De Sponge token bereikte een market cap van $100 miljoen en meer dan 10.000 holders, maar Sponge V2 kan gelanceerd worden in een bull markt en deze mijlpalen opnieuw meemaken.

Je verdient Sponge V2 als beloning voor het staken van Sponge (V1) tokens, die je direct kunt kopen via sponge.vip. Binnenkort zullen alle V2 token geclaimd kunnen worden en verhandelbaar zijn op exchanges.

 

Meme Kombat (MK)

Meme coins zijn voor bepaalde investeerders veel interessanter dan XRP, omdat meme coins volatiel zijn en in een korte tijd veel waard kunnen worden. De nieuwe Meme Kombat zou de ultieme meme coin kunnen worden die meelift op de populariteit van andere meme coins.

Meme Kombat is een virtuele arena waar bekende meme karakters tegen elkaar zullen strijden. Spelers kunnen tokens inzetten op deze gevechten en grote prijzen winnen. Aan de hand van virale memes en illustraties, kan Meme Kombat andere meme coin community’s aanspreken en kan het project viraal gaan.

De MK token van Meme Kombat, is in de presale voor $0,268 per stuk te koop in de presale. Binnenkort zal deze presale de $6 miljoen mijlpaal aantikken en later zal de token gelanceerd worden op exchanges. Je kunt deze token echter tijdens de presale al staken om passief extra tokens te verdienen.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Koers Verwachting Januari – Gaat Ripple Stijgen Uit Dieptepunt En Kan Ripple 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.