Ripple Koers Dipt Ondanks 100 Mln Extra XRP & Eindfase Rechtszaak

De XRP koers heeft in de afgelopen 24 uur een dipje van ruim 3% meegemaakt. Opvallend, want er waren juist positieve signalen voor de koers van Ripple. Zo is het tradingvolume stevig toegenomen dankzij enkele grote transacties en lijkt de rechtszaak in een eindfase te komen.

Ripple zit al jaren in een roerige periode met problemen met de wetgever in de Verenigde Staten en ondanks een gunstige uitspraak in juli 2023 blijft het conflict doorlopen. Toch lijkt er nu een doorbraak geforceerd te worden.

Ripple koers terug naar $0,50 na dipje

De Ripple koers kende vorige maand nog stijgingen richting de $0,60, maar is in de afgelopen zeven dagen weer veel van die waarde kwijtgeraakt. Inmiddels staat de koers op $0,52, nadat het dit weekend geflirt heeft met de grens van $0,50,-.

Over een langere periode staat XRP er goed voor, in 2022 zakte de Ripple koers nog weg van een koers net boven de $1,- tot slechts $0,32. Destijds had dit vooral te maken met de SEC die een rechtszaak tegen de cryptomunt begon.

Er is al veel gezegd en geschreven over deze rechtszaak, maar het komt er op neer dat de toezichthouder vindt dat het bedrijf Ripple de XRP-cryptomunt aangeprezen heeft als effect. Dat betekent dat er enige belofte gedaan zou moeten zijn dat XRP de mogelijkheid had om meer waard te worden.

Vervolgens is Ripple aangeklaagd voor het ongeregistreerd verkopen van deze effecten. Een effect mag in de Verenigde Staten, en veel andere landen, alleen verkocht worden door gelicenseerde partijen als exchanges en brokers.

De rechtszaak lijkt nu op een einde te lopen doordat beide partijen zich er op richten om deze week het hele proces af te ronden. Hiermee lijkt het dat een schikking de langlopende zaak gaat besluiten.

Grote transacties zorgen voor pump in volume

Naast het goede nieuws rondom een eventueel einde van de rechtszaak was er dit weekend nog meer nieuws over de XRP koers. Zo heeft Ripple in totaal 100 miljoen XRP opgekocht, ter waarde van $52,6 miljoen.

Het bedrijf verstuurde daarnaast nog eens 80 miljoen XRP naar een onbekende wallet. In totaal heeft dit gezorgd voor een stijging in het trading volume van meer dan $100 miljoen.

trading volume xrp

Op bovenstaande grafiek is het trading volume te zien in de blauwe balken, waar duidelijk uit blijkt dat het volume op exchanges nog weinig veranderd is.

Gaan deze cryptomunten stijgen komende week?

Met de twijfelende koersbewegingen van XRP kan het verstandig zijn om alternatieven te zoeken. Hieronder vind je twee nieuwe cryptomunten die op het punt staan om grote ontwikkelingen door te maken:

Smog token – Grootste Solana airdrop ooit?

De nieuwe Smog token werd vorige week gelanceerd en wist binnen no-time de aandacht van traders te trekken. Dat had misschien wat te maken met de ‘Fair Launch’ die het hield. De token werd direct beschikbaar gemaakt op de Jupiter DEX, wat inhield dat niemand van tevoren kans had om de tokens al te bemachtigen.

Daarnaast richt het team achter de token zich op twee belangrijke zaken; marketing en airdrops. Gecombineerd zij een overweldigende 85% van alle tokens gereserveerd hiervoor, wat de hype rondom de token wat kan verklaren.

Smog token volgt het voorbeeld van enkele andere succesvolle meme coins van vorig jaar door niet de Ethereum blockchain te gebruiken, maar juist te kiezen voor de snellere Solana chain.

De airdrop kan wel eens de grootste airdrop op Solana ooit worden, en geeft je twee mogelijkheden om mee te doen. Zo kun je de tokens kopen en vasthouden in je wallet om punten voor de airdrop te verdienen, of enkele opdrachten te voltooien binnen Zealy. Hoe meer punten je hebt, hoe meer tokens je tijdens de airdrop ontvangt.

 

Bitcoin Minetrix – De mining token van 2024

Door naar een token die nog verkrijgbaar is in een presale; Bitcoin Minetrix. In totaal heeft het project al meer dan $10 miljoen opgehaald in de presale en er zijn meerdere redenen om je zo snel mogelijk bij de groep eerste investeerders te voegen.

Niet alleen loopt de presale zo langzaam aan op een eind, de timing van deze mining token kan wel eens perfect uitvallen. In april vindt namelijk de Bitcoin halving plaats, een belangrijk evenement voor crypto miners waarbij de vergoeding van miners gehalveerd wordt per block. Dit houdt ook in dat er minder nieuwe Bitcoins op de markt komen, waardoor de koers vaak stijgt.

In het kielzog van Bitcoin zullen ook vergelijkbare cryptomunten en tokens een stijging mee maken. Daarmee lijkt Bitcoin Minetrix één van de grootste kanshebbers door de duidelijke focus op mining.

Het project maakt Bitcoin mining namelijk beschikbaar voor de kleine investeerder doordat je de tokens kunt staken om vervolgens cloud mining credits te verdienen. Zo kun jij ook gaan profiteren van mining en een stijgende Bitcoin koers.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Koers Dipt Ondanks 100 Mln Extra XRP & Eindfase Rechtszaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.