Ripple Geeft 1 Miljard XRP Tokens Vrij Op 1 Januari – Is XRP De Top 10 Crypto Met De Meeste Potentie – Kan Ripple 1 Euro Worden?

De XRP coin van Ripple is een cryptomunt die net even anders werkt dan de bekende alternatieven als Bitcoin en Ethereum. Achter XRP zit het bedrijf Ripple, dat nog altijd een groot deel van de tokens in haar bezit heeft.

Daarvan komt elke maand weer een deel vrij en op de eerste dag van het nieuwe jaar zullen dit maar liefst 1 miljard tokens zijn. Waarom doet het bedrijf dit, en wat gaat dit met de XRP koers doen?

Ripple geeft 1 miljard XRP tokens vrij

De tokens die vrijgegeven worden komen vanuit wallets waarin ze vastgezet zijn voor een bepaalde periode. Die periode eindigt nu voor een aantal van deze wallets.

Ook om 1 december werd een flink aantal tokens vrijgegeven, dit gebeurde door ze op de markt aan te bieden of zelf te gebruiken voor bepaalde aankopen.

Het systeem van Ripple roept eigenlijk al sinds de lancering in 2012 vragen op bij veel blockchain analisten. Het huidige systeem heeft eigenlijk niets meer te maken met het originele idee van cryptocurrency, waar decentralisatie één van de belangrijkste pijlers is.

Momenteel zijn er zo’n 54 miljard XRP tokens in omloop, terwijl er in totaal 100 miljard tokens beschikbaar zullen komen. Origineel werd er in 2012 20 miljard tokens beschikbaar gesteld en 80 miljard tokens beheerd door Ripple’s treasury, die sinds 2017 het huidige systeem van vrijgeving qua tokens aanhoudt.

Heeft XRP de meeste potentie in de top 10 crypto?

Op het moment staat XRP op een 6de plek in de crypto markt met een marktwaarde van $33 miljard. De huidige koers is $0,62 en daarmee is het één van de weinige grote cryptomunten die het jaar een stuk lager afsluit dan de recordkoers van 2023.

Het was dan ook een interessant jaar voor de volgers van XRP. Ripple lag het hele jaar in de clinch met de Amerikaanse toezichthouder SEC over de juridische kwestie of XRP gezien moet worden als effect of niet.

Doordat hier telkens nieuws over naar buiten kwam, zoals het uitstellen van de rechtszaak en uiteindelijk de overwinning voor Ripple, was de koers van de cryptomunt dit jaar buitengewoon volatiel.

Nu XRP de strijd gewonnen heeft van de SEC kan het volgende stappen gaan zetten. De cryptomunt is er namelijk op gericht om vooral gebruikt te gaan worden door overheden en andere grote instanties.

De potentie van XRP op dat gebied is dan ook hoog, maar voor de traditionele crypto traders blijft de munt ver af staan van het originele idee achter Bitcoin.

Kan Ripple 1 Euro worden?

Zoals gezegd staat de koers op het moment op $0,62 en vergeleken met een jaar geleden is dat een stijging van meer dan 83%. Het hoogtepunt in 2023 ligt zelfs net iets boven de $0,80.

Ripple heeft in 2024 dan ook zeker de potentie om 1 euro waard te worden, maar daarvoor is het wel afhankelijk van de gehele crypto markt en eventuele nieuwe wetgeving rondom cryptocurrency.

De markt staat op dit moment op een belangrijk keerpunt waarin er een deel analisten heilig geloofd in een nieuwe bull markt in 2024, terwijl een ander deel van de markt het somberder inziet en ontwikkelingen rondom het uitbrengen van Bitcoin ETF’s juist als negatief ziet.

Al met al wordt het een interessant jaar en zou XRP bij adoptie vanuit overheden of grote instanties gemakkelijk naar een koers boven de $1,- kunnen stijgen, maar als de markt weer in zwaar weer komt, zal ook deze grens voor XRP lastiger haalbaar zijn.

Andere cryptomunten met grote potentie in 2024

Natuurlijk zijn er naast XRP nog veel andere cryptomunten die interessante ontwikkelingen doormaken. Hieronder vind je enkele nieuwe cryptomunten met een hoge potentie voor het jaar 2024.

Sponge V2 – Meme coin met uniek stake-to-bridge model

De nieuwe meme coin Sponge V2 is onlangs via een uniek model gelanceerd. Je kunt de token nog niet rechtstreeks kopen, maar alleen aanschaffen door de eerste variant van Sponge te staken.

Die eerste versie van Sponge heeft veel investeerders afgelopen jaar grote winsten opgeleverd. Nadat de presale van de meme coin uitverkocht raakte, explodeerde de koers met wel 100x toen deze gelist werd bij meerdere crypto exchanges.

Dat succes wil het team achter de cryptomunt nu herhalen met Sponge V2. Het stake-to-bridge model is nu live op de website van het project zodat je de token kan ontvangen voordat deze gelist wordt.

Je kunt daar nog wel Sponge V1 kopen zodat je toch alvast mee kunt doen met misschien wel dé meme coin hype van 2024!

 

Bitcoin Minetrix – Verdien zelf aan mining zonder dure hardware

Om het Bitcoin netwerk up and running te houden, moeten miners complexe algoritmes oplossen om nieuwe blocks aan de blockchain toe te voegen. In deze blocks staat vervolgens de informatie over deze transacties.

Dit is een complex proces waar je dure hardware voor nodig hebt, maar dat is met Bitcoin Minetrix verleden tijd. Het crypto project biedt je de kans om mee te profiteren via cloud mining.

Het enige wat je hoeft te doen is de Bitcoin Minetrix tokens kopen en deze te staken. In ruil voor het staken van de tokens ontvang je vervolgens credits voor cloud mining, deze kun je weer binnen het project uitgeven.

 

Meme Kombat – Wed op jouw favoriete meme karakters

De presale van Meme Kombat is al een tijdje bezig en heeft een indrukwekkende $5,3 miljoen opgehaald. Toch ben je nog niet te laat om mee te doen en kun je de token de komende dagen nog voor $0,268 per token aanschaffen.

Het project komt in 2024 met een platform waarop AI-gestuurde gevechten tussen meme karakters gehouden worden in een omgeving die vergelijkbaar is met het nostalgische Mortal Kombat.

Als houder van de MK token kun je vervolgens inzetten op jouw favoriete meme en tokens verdienen als deze de strijd wint. Je kunt rechtstreeks op de website inzetten, maar ook tegen je vrienden of andere MK houders wedden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Ripple Geeft 1 Miljard XRP Tokens Vrij Op 1 Januari – Is XRP De Top 10 Crypto Met De Meeste Potentie – Kan Ripple 1 Euro Worden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.