Ripple bereikt miljonairsrecord: Wat betekent dit voor XRP koers?

Ondanks een teleurstellend jaar tot nu toe, heeft Ripple (XRP) een nieuw record bereikt. Volgens gegevens van Santiment zijn er nu meer dan 2.000 adressen die minstens 1 miljoen XRP bezitten. Dit is een all-time high voor Ripple. Maar wat gaan deze Ripple whales betekenen voor de XRP koers?

XRP koers heeft het moeilijk

De XRP koers heeft het moeilijk gehad. De prijs zit al maanden vast tussen $0,50 en $0,52. Dit jaar heeft de cryptomarkt veel aandacht gekregen. Twee crypto ETF’s hebben goedkeuring gekregen, wat de interesse heeft vergroot. Toch hebben niet alle tokens hiervan geprofiteerd.

Hoewel crypto in 2024 in de schijnwerpers staat, en grote munten als Solana en BNB aanzienlijke stijgingen hebben doorgemaakt, heeft XRP geen noemenswaardige vooruitgang geboekt.

Ripple heeft met zijn prijs veel moeite gehad. Aan het eind van de week daalde XRP op vrijdag tot $0,48, samen met een algemene terugval van de markt door het banenrapport in Amerika. De prijs van XRP daalde enkele uren na publicatie van dit rapport met maar liefst 7%. Veel investeerders vragen zich af of de toename van grote wallets een ommekeer kan betekenen.

Meer rijke Ripple adressen met minstens een miljoen XRP

Volgens gegevens heeft Ripple een recordaantal van 2.000 rijke XRP-adressen bereikt. Dit betekent dat er nooit eerder zoveel wallets waren met minstens een miljoen XRP-tokens. De vraag is of dit kan leiden tot een stijging van de prijs.

Normaal gesproken bepalen whales, oftewel mensen met een grote hoeveelheid tokens, hoe de koers van een munt zich gaat gedragen. Het groeiend aantal wallets met meer dan een miljoen XRP laat dus bij de grote investeerders wel vertrouwen zien in de toekomst van Ripple.

Toch zijn veel mensen niet optimistisch, gezien de recente stagnatie van XRP. Ze verwachten dat dit zo blijft, totdat Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hun jarenlange rechtszaak oplossen. Tot die tijd verwachten velen dat XRP moeite zal hebben om door de $0,50 grens te breken.


The post Ripple bereikt miljonairsrecord: Wat betekent dit voor XRP koers? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.