Rijke investeerder: ‘Gigantische stijging in vraag naar bitcoin de komende 10 jaar’

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci is optimistisch over de vraag naar bitcoin de komende jaren. In een nieuw interview tijdens de Bitcoin Investor Day conferentie in New York, zegt Scaramucci dat de grote vermogensoverdracht van baby boomers naar de jongere generatie bullish is voor bitcoin

Jonge mensen zetten in op bitcoin

Volgens de Wall Street veteraan zijn het vooral jonge investeerders die al “veel bitcoin bezitten” terwijl ouderen slechts “een klein beetje” bitcoin hebben. Dat suggereert volgens hem dat de vraag naar bitcoin zal stijgen, omdat nieuwe investeerders zich voor de race aanmelden.

“De komende 10 jaar zie ik als een grote python, waarbij bitcoin wordt opgeslokt door de grote python. Er zal een gigantische stijging in de vraag naar bitcoin zijn en dat zal binnen het volgende decennium plaatsvinden”, aldus Scaramucci.

Het is volgens Scaramucci meer dan mogelijk dat bitcoin een koers van 1 miljoen dollar bereikt. Dat zou vervolgens een market cap van 21 biljoen dollar opleveren. Wat ook zou betekenen dat bitcoin waarschijnlijk goud voorbijgaat.

Goud heeft namelijk een market cap van 14,5 biljoen dollar op dit moment. Al is een deel van die market cap natuurlijk niet gebaseerd op investeringen, maar op juwelen en industriële toepassingen.

Bitcoin is digitaal goud

Zelfs als bitcoin er niet in slaagt om goud te overstijgen en een marktwaarde van 21 biljoen dollar te bereiken. Zelfs als bitcoin slechts de helft van de market cap van 14-15 biljoen dollar van goud weet te bereiken, dan zouden we de digitale munt volgens Scaramucci moeten bestempelen als digitaal goud.

Daar zou je veel bitcoiners mee tegen je in het harnas jagen, want de echte puristen vinden zelfs de kwalificatie van digitaal goud niet voldoende voor bitcoin. Zij zien bitcoin als een op zichzelf staande asset, die je alleen op het gebied van schaarste een beetje met goud kunt vergelijken.

In tegenstelling tot goud heeft bitcoin een verifieerbare schaarste, weten we altijd hoeveel bitcoin er in omloop is, kun je het zonder problemen over de grens meenemen en kost het praktisch niets om je bitcoin veilig te bewaren.


The post Rijke investeerder: ‘Gigantische stijging in vraag naar bitcoin de komende 10 jaar’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.