‘Rich Dad’ Robert Kiyosaki geeft toe dat hij “niets weet over bitcoin”

Terwijl hij blijft waarschuwen voor een grote economische crash en de achteruitgang van de Amerikaanse dollar (USD), heeft de investeerder en auteur van het bestverkopende persoonlijke financiële boek ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, opnieuw benadrukt waarom bitcoin (BTC) en zilver in ieders portefeuille moet zitten.

In het bijzonder bespreekt Kiyosaki bitcoin en zilver, evenals hun plaats in de financiële wereld, met Miles Franklin Precious Metals Investments CEO Andy Schectman en radio talkshowhost en auteur van ‘Red and Blue and Broke All Over’, Charles Goyette, voor de aflevering van ‘The Rich Dad Channel’ die op 24 januari is uitgezonden.

‘Goud, zilver en Bitcoin’

Terwijl hij toegeeft dat hij niet veel weet over het vlaggenschip van gedecentraliseerde financiën (DeFi), zei de auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’ dat hij geloofde in het succes van Bitcoin vanwege de “zeer slimme mensen” die erin hebben geïnvesteerd en het hebben goedgekeurd. Zo legde hij uit:

“Ik zeg altijd ‘goud, zilver en Bitcoin’, ik weet niets van Bitcoin. Ik weet alleen dat er zeer slimme mensen bij betrokken zijn, en godzijdank dat ik vroeg heb gekocht.”

Aan de andere kant was Goyette voorzichtiger en betoogde dat hij “liever mijn kansen zou nemen met datgene wat al duizenden jaren waardevol, duurzaam, liquide en begeerlijk is gebleken en andere mensen Bitcoin zou laten testen op hun kosten, niet op de mijne.”

Schectman daarentegen gaf zijn mening dat het geen kwestie hoefde te zijn van ‘of/of’, omdat “ze dezelfde taal spreken, en ik respecteer dat ze allebei ingaan tegen een hersendood monetair systeem, en het heeft een generatie jongere mensen geïnspireerd die hiervan wakker zijn geworden.”

“Ik denk dat het probleem is dat mensen denken dat het een van beide moet zijn. Er is ruimte in een portefeuille voor beide. Ze proberen allebei hetzelfde te bereiken.”

Ter herinnering, Kiyosaki is een fervent voorstander van Bitcoin, en hij heeft eerder zijn optimistische voorspellingen gedeeld dat de prijs van de oorspronkelijke cryptocurrency zo hoog zou kunnen worden als $1 miljoen als de wereldeconomie zou instorten, hoewel hij deze later heeft gecorrigeerd, maar nog steeds zijn volgers adviseert om aandacht te besteden aan de Bitcoin-halvering.

Ondertussen handelde de grootste asset in de crypto-industrie naar marktkapitalisatie op $42.284, wat een daling van 0,73% in de laatste 24 uur vertegenwoordigt, maar nog steeds een stijging van 4,06% over de afgelopen zeven dagen en een winst van 1,22% in de afgelopen maand, volgens Finbold-gegevens op 29 januari.


The post ‘Rich Dad’ Robert Kiyosaki geeft toe dat hij “niets weet over bitcoin” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.