‘Retail-interesse bitcoin keert helemaal terug’

Het handelsvolume van bitcoin op de gecentraliseerde beursplatforms is naar het hoogste niveau in 12 maanden gestegen. Alles bij elkaar werd er op de spotmarkten voor 46,26 miljard dollar aan bitcoin verhandeld op 5 maart. Het lijkt erop dat particulieren weer in de markt stappen en voorzichtig beginnen met het kopen van bitcoin.

Hoogtepunt voor spotvolume bitcoin

Na het bereiken van de tijdelijke top van 46,26 miljard dollar voor het dagelijkse handelsvolume, is deze statistiek teruggevallen naar 31,32 miljard dollar op 6 maart.

Binance was goed voor 74 procent van dat volume of ongeveer 18 miljard dollar. “Mensen kopen bitcoin. Het spotvolume is met bijna 680 procent gestegen sinds het begin van het jaar”, zo schrijft Mallika Kollar van Bitwise op Twitter.

Het volumerecord op de gecentraliseerde beurzen kwam op hetzelfde moment als de recordvolumes voor de Spot bitcoin ETFs. Op 5 maart wisten zij een volume van 10 miljard dollar te genereren.

Die enorme volumes veroorzaakten uiteindelijk de koersstijging van bitcoin naar de nieuwe all-time high van ruim 69.200 dollar. Op het moment van schrijven is bitcoin weer wat teruggevallen, maar lijkt het erop alsof we binnenkort weleens een nieuwe poging kunnen wagen om de all-time high met overtuiging te doorbreken.

Bitcoin klokt momenteel binnen op een koers van 67.000 dollar.

35 miljoen adressen met meer dan $10 aan bitcoin

De adoptie van bitcoin lijkt gestaag door te zetten. Zo is het aantal adressen met tenminste 10 dollar aan bitcoin op een nieuwe all-time high van 35 miljoen stuks uitgekomen op 6 maart.

Dat wijst erop dat het retail-publiek weer begint te participeren. Zodra deze statistiek een explosieve toename laat zien, is dat meestal een signaal dat de markt richting een nieuwe top beweegt.

Precies hetzelfde zagen we namelijk in 2017 en 2021 gebeuren. Ook het aantal Google-zoekopdrachten naar “bitcoin” zit in de lift en meestal is dat een goed signaal voor de digitale munt.

Minder positief is wellicht dat er steeds meer bitcoin richting de beurzen worden gestuurd.

Dat gaat namelijk ook vaak gepaard met het bereiken van koerstoppen voor bitcoin, zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien.


The post ‘Retail-interesse bitcoin keert helemaal terug’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.