Reddit-analist: ‘Verkoop bitcoin tijdens perioden van extreme hebzucht’

Het verkopen van een deel van je bitcoin als de markt in een staat van “extreme hebzucht” verkeert is volgens een analist op Reddit meer winstgevend dan het simpelweg kopen en vasthouden van bitcoin.

Skogsraw deelt in zijn analyse van 21 maart dat je historisch gezien een hogere winst haalde als je regelmatig bitcoin kocht en juist verkocht op de momenten dat de Fear and Greed Index aangeeft dat er sprake is van extreme hebzucht.

Dollar Cost Averaging verslaan

In zijn analyse vergelijkt Skogsraw het wekelijks kopen van 100 dollar aan bitcoin, met een tweede strategie. Met die tweede strategie moet je 150 dollar aan bitcoin kopen als er sprake is van extreme angst, 100 dollar als er sprake is van angst, 50 dollar als de markt neutraal is en 25 dollar als er sprake is van extreme hebzucht.

Ook bespreekt hij een derde strategie, waarin de investeerder 5 procent van zijn bitcoin per week verkoopt als er sprake is van extreme hebzucht. Deze strategie is met een rendement van 184,2 procent het meest winstgevend.

Skogsraw legt niet uit waarom hij bepaalde data heeft gekozen, maar het zou volgens hem niet eerlijk zijn om met toppen of bodems te beginnen. De periode die hij koos besloeg in ieder geval twee bearmarkten en één volledige bullmarkt.

Strategie biedt geen zekerheid

De analist benadrukt dat hij niet meer tests uitvoerde. Het zou dus een goed idee kunnen zijn om de strategie over meerdere tijdsperioden te testen. “Afgezien daarvan zijn het hele overtuigende resultaten die een simpele DCA-strategie tegenspreken. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben tijdens de volgende bullmarkt!”

Zijn bevindingen komen in ieder geval overeen met de inzichten van de Crypto Fear & Greed Index dat de markt normaal gesproken corrigeert als investeerders te hebzuchtig worden.

Ondanks het feit dat de iets meer gecompliceerde DCA-strategie van Skogsraw in het verleden succesvol was, moeten we niet vergeten dat ook het rendement van 124,8 procent van de normale DCA-strategie meer dan goed is.


The post Reddit-analist: ‘Verkoop bitcoin tijdens perioden van extreme hebzucht’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.