Recordaantal wallets met meer dan $1.000 aan bitcoin

De recente stijging van de bitcoinprijs zorgt er automatisch voor dat er een recordaantal wallet-adressen zijn met een waarde van minstens $1.000 aan BTC.

Volgens data van Blockware Solutions en het on-chain dataplatform Glassnode, is het aantal wallet-adressen met 0,028 BTC daarop de 8 miljoen overschreden. Dat is een recordhoogte!

8 miljoen adressen

De waarde van 0,028 BTC is met de huidige dagkoers precies $1.000. Het vorige record lag rond de 7,5 miljoen in november 2021, toen bitcoin een recordhoogte bereikte van ongeveer $69.000, zoals te zien is in onderstaande grafiek.

Als bitcoin terug zal gaan naar de $69.000 zal deze metriek nog veel hogere pieken noteren.

Gegevens van de richlist van Bitinfochart laten een aantal andere leuke statistieken zien. Zo zijn er 18 miljoen adressen met meer dan $100 aan bitcoin en bestaan er 42 miljoen adressen met meer dan $1 aan bitcoin.

De prijsstijging van bitcoin lijkt te volgen op de speculatie dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de nabije toekomst een of meerdere spot bitcoin exchange traded funds (ETF’s) zal goedkeuren. Daarnaast ligt de periode van paniek rondom faillissementen van FTX, Celsius, de crash van TerraUSD/LUNA en ook problemen bij veel mining bedrijven weer achter ons. De hoop is terug, helemaal met de halving die alweer aanstaande is.

Bitcoin is momenteel ongeveer $35.000 waard en heeft een marktkapitalisatie van $688 miljard. Het heeft een dagelijks handelsvolume van bijna $13 miljard. Sinds begin dit jaar steeg de koers van bitcoin al met 113%.


The post Recordaantal wallets met meer dan $1.000 aan bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.