Record: Bitcoin netwerk verwerkt 1,6 miljoen transacties op één dag

De lancering van Bitcoin Runes speelde een belangrijke rol in de piek van het totale aantal transacties over het bitcoin netwerk.

Nieuw record aan bitcoin transacties

Te midden van toenemend gebruik van bitcoin voor dagelijkse aankopen, registreerde het bitcoin netwerk het hoogste aantal bevestigde bevestigde transacties op 23 april. Drie dagen na het begin van de nieuwe halving scyclus op 20 april, verwerkte het bitcoin netwerk meer dan 1,6 miljoen unieke transacties tussen zenders en ontvangers.

Een bovenstaande vergelijking van gegevens van Blockchain.com en Glassnode toont een directe correlatie tussen de lancering van Bitcoin Runes. Dat is een alternatief voor Bitcoin Ordinals en het BRC-20 protocol op de bitcoin blockchain, en de piek in dagelijkse bitcoin transacties.

Volgens gegevens van Dune Analytics vertegenwoordigden Runes 81,3% van alle bitcoin transacties op 23 april.

Bitcoin en Runes

Echter, BTC claimde uiteindelijk weer het leeuwendeel van de transacties over het netwerk. Op 29 april vertegenwoordigde BTC 77,8% van alle bitcoin transacties, terwijl Runes 18,8% bijdroegen. Andere transacties op het bitcoin netwerk omvatten ordinals (1,2%) en BRC-20 (2,3%) transacties.

De toename in het aantal Bitcoin Runes-transacties heeft in het voordeel gewerkt van de mijnindustrie. Twee van de grootste mijnbedrijven die in de Verenigde Staten actief zijn, Stronghold Digital Mining en Marathon, benadrukken de positieve invloed van Runes vanuit zowel financieel als functioneel perspectief in correspondentie met Cointelegraph.

Runes transacties hebben sinds de bitcoin halving meer dan 1.200 BTC aan transactiekosten toegevoegd voor mijnwerkers. Hoewel de hype rond Runes duidelijk afneemt, ziet de pseudonieme onderzoeker in gedecentraliseerde financiën (DeFi), Ignas, dit als een echte marktkans. Ignas schreef in een bericht van 17 april op X:

Runes en BRC-20 tokens zijn nieuwe fungibele tokenstandaarden in een nieuw paradigma bekend als Bitcoin DeFi, of kortweg BTCFi.


The post Record: Bitcoin netwerk verwerkt 1,6 miljoen transacties op één dag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.