Rechtszaak tegen Binance executive in Nigeria opnieuw uitgesteld

De rechtszaak tegen Tigran Gambaryan is opnieuw uitgesteld en de hoorzitting over zijn borgtocht is vastgesteld op 17 mei 2024.

Lopende juridische uitdagingen

Het proces tegen Tigran Gambaryan, een belangrijke directeur van cryptocurrency exchange Binance, heeft opnieuw vertraging opgelopen en is nu verplaatst naar 17 mei. Gambaryan wordt sinds februari vastgehouden in Nigeria op beschuldigingen van witwassen waarbij hijzelf en de regionale manager van Binance, Nadeem Anjarwalla, betrokken zijn.

Een recente aankondiging gaf aan dat het juridische team van Binance niet de benodigde documenten had ontvangen om verder te gaan, wat leidde tot het uitstel. De voorzittende rechter verdaagde de zaak om voldoende tijd te hebben voor het nakijken van de documenten en bevestigde daarmee het uitstel.

Deze juridische strijd staat los van de aanvullende aanklachten voor belastingontduiking die Gambaryan en Anjarwalla hebben lopen bij de Nigeriaanse Economic and Financial Crimes Commission. Ondanks deze complicaties hebben alle betrokken partijen schuld bekend aan de beschuldigingen van het witwassen van geld.

Context van de arrestatie

De context van deze juridische problemen is onder andere een controversieel bezoek van de directieleden aan Nigeria, bedoeld om beweringen aan de kaak te stellen dat Binance de Nigeriaanse munteenheid, de naira, zou hebben gemanipuleerd. Na hun bezoek werden beiden gearresteerd op beschuldiging van belastingontduiking en het witwassen van geld, waarbij Anjarwalla vervolgens naar Kenia vluchtte.

Nu de datum van het proces nadert, staat er voor dezelfde dag ook een hoorzitting gepland voor de borgtocht van Gambaryan. Deze zaak blijft internationale aandacht trekken en weerspiegelt de voortdurende spanning tussen cryptocurrency platforms en regelgevende instanties.


The post Rechtszaak tegen Binance executive in Nigeria opnieuw uitgesteld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.