Rechter blokkeert CZ om af te reuzen naar Abu Dhabi, ondanks aanbod om $4,5 miljard aan Binance Equity als onderpand te gebruiken

De rechter blokkeert het reizen van oud Binance-topman Changpeng Zhao (‘CZ’) naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), ondanks het aanbod om $4,5 miljard aan Binance-aandelen als onderpand te gebruiken. De oprichter van Binance heeft gevraagd om naar de VAE te reizen om aanwezig te zijn bij de “ziekenhuisopname en operatie” van een bekende van hem.

Binance

Een Amerikaanse rechter heeft vorige maand het verzoek van ‘CZ’ om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen, afgewezen, ondanks dat de oprichter en voormalig CEO van Binance aanbood om zijn $4,5 miljard aan Binance US-aandelen als zekerheid te plaatsen voor zijn terugkeer.

Volgens een rechtbankdocument van deze week verzoeken de advocaten van Zhao in december 2023 om toestemming voor zijn reis naar de VAE, zodat hij aanwezig kan zijn bij de “ziekenhuisopname en operatie” van een onbekend persoon in Abu Dhabi.

Zhao bood aan om “aanzienlijke aanvullende eigendom en financiële zekerheid te verstrekken om zijn tijdige terugkeer te waarborgen”, inclusief zijn belang in Binance US, gewaardeerd op “$4,5 miljard in de laatste financieringsronde 2 jaar geleden,” merkt het juridische team van de oprichter van Binance op.

De oprichter van Binance heeft in november 2023 schuld bekend aan aanklachten wegens het niet handhaven van een effectief anti-witwasprogramma bij de cryptobeurs en stemde in met aftreden als CEO van Binance als onderdeel van een schikking met het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Zhao staat een gevangenisstraf van 10 tot 18 maanden te wachten volgens federale strafrichtlijnen. Als onderdeel van de schikking moest Binance de Amerikaanse markt verlaten en $4,3 miljard betalen aan boetes voor schendingen van het anti-witwasbeleid en sancties.

In december 2023 oordeelde een federale rechter dat Zhao in de VS moest blijven in afwachting van zijn veroordeling, verwijzend naar zijn “enorme rijkdom en eigendommen in het buitenland” en het gebrek aan banden met de Verenigde Staten.

Vluchtrisico

Aanklagers betoogden dat Zhao een vluchtrisico vormde als een “niet-Amerikaanse maar VAE-burger met aanzienlijke rijkdom buiten de Verenigde Staten, minimale banden met de Verenigde Staten en een verblijf in een land zonder uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten.”


The post Rechter blokkeert CZ om af te reuzen naar Abu Dhabi, ondanks aanbod om $4,5 miljard aan Binance Equity als onderpand te gebruiken appeared first on Bitcoinmagazine.nl.