Rechter akkoord met volgende stap Celsius als mining bedrijf

Volgens Reuters heeft een faillissementsrechter de overstap van cryptobank Celsius Network naar een bitcoin mining bedrijf goedgekeurd.

Hij stelt daarmee dat het bedrijf zou kunnen afwijken van een eerder goedgekeurd faillissementsplan. In de ogen van de rechter zal dit de crediteuren en klanten niet schaden en dus zijn er geen verdere amendementen nodig.

De verandering betekent dat Celsius de banden zal verbreken met enkele externe partijen die waren uitgekozen om toezicht te houden op het nieuwe bedrijf. Mining bedrijf US Bitcoin Corp is nu verantwoordelijk voor het nieuwe mining bedrijf, dat dan weer (mede)eigendom is van de crediteuren.

Celsius deelt het nieuws ook zelf op Twitter.

Ze schrijven dat de rechtbank de ‘MiningCo-transactie’ heeft goedgekeurd, en daarmee doorgaat met zijn plan.

De gedupeerde klanten van Celsius krijgen (deels) een vergoeding in de vorm van aandelen in Mining NewCo, naast een resterende hoeveelheid cryptovaluta dat er nog over is na de herstructurering. Dat zal voor de meeste klanten tussen de 70% en 80% van dat totale bedrag zijn.

Celsius heeft in juli 2022 een Chapter 11 faillissementsbescherming aangevraagd en zal dit naar verwachting begin 2024 achter zich laten.


The post Rechter akkoord met volgende stap Celsius als mining bedrijf appeared first on Bitcoinmagazine.nl.