Rechtbank oordeelt dat Genesis $1,3 miljard aan bitcoinaandelen mag verkopen

Een faillissementsrechtbank heeft geoordeeld dat Genesis Global Holdco LLC ongeveer 35 miljoen aandelen in het GBTC-fonds van Grayscale kan verkopen. Volgens Bloomberg is dat momenteel meer dan 1,3 miljard dollar waard.

Woensdag zei rechter Sean Lane dat Genesis zijn aandelen in GBTC kan omzetten in bitcoin of contant geld. Vorige maand is het GBTC-fonds van Grayscale omgezet naar een spot bitcoin ETF. Sindsdien is er veel geld uit het fonds weggestroomd om meerdere redenen.

De management fees zijn vrij hoog vergeleken met concurrenten. Daarnaast speculleerden beleggers op het einde van de premium die op de koers stond. Door de spot-conversie ging die premium naar nul, waardoor de cash-and-carry trade zijn voltooid en er verkoopdruk is ontstaan in dit fonds. Volgens CoinShares heeft de ETF sindsdien meer dan $6 miljard verloren.

Tegelijk zat het moederbedrijf van Grayscale, namelijk de Digital Currency Group (DCG), in financiële problemen. Het ging met name mis bij Genesis, een cryptobank onder de vleugels van DCG.

Genesis had aandelen in het bitcoinfonds en moet dit nu verkopen. Dit zal volgens Bloomberg in meerdere stappen gaan gebeuren, en via een broker. Verder zijn ze ook van plan om “meer dan 11 miljoen aandelen in twee Grayscale Ethereum Trusts ter waarde van meer dan $200 miljoen” te verkopen, zo blijkt uit de berichtgeving.

Moederbedrijf DCG probeert de verkoop nog uit te stellen, totdat de rechtbank zou hebben besloten of het debt repayment plan was goedgekeurd. DCG geeft aan niet tegen de verkoop van de aandelen te zijn, maar dat het niet voorbarig te werk zou willen gaan, mocht de rechter het terugbetaalplan afwijzen.

DCG reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar aan The Block.

Genesis stemde er eerder deze maand ook mee in om een boete van $21 miljoen te betalen aan de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat ging om een rechtszaak vanwege het aanbieden van het Gemini Earn-programma via de diensten van Genesis.

De schikking is een oplossing voor de civiele procedure die een jaar geleden tegen zowel Gemini als Genesis werd aangespannen. Ze hadden niet de benodigde registratie om effecten aan te bieden en verkopen aan particuliere beleggers.


The post Rechtbank oordeelt dat Genesis $1,3 miljard aan bitcoinaandelen mag verkopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.