Rechtbank in Florida trekt verbod op Binance in wegens procedurele fouten

In een belangrijke uitspraak heeft het First District Court of Appeals in Florida unaniem een permanent verbod op Binance, ongedaan op grond van procedurefouten door toezichthouders van de staat.

Beslissing van het hof en achtergrond

De rechtbank bepaalde dat de financiële toezichthouders van Florida niet de juiste procedures hebben gevolgd bij het uitvaardigen van een noodopschortingsbevel tegen Binance. Het verbod werd aanvankelijk opgelegd in november 2023 nadat de voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao, schuldig pleitte aan federale financiële aanklachten.

De rechtbank benadrukte dat de toezichthouders er niet in slaagden om hun juridische conclusies te onderbouwen, met name wat betreft het vermeende gevaar van Zhao’s gedrag.

Uitdagingen voor regelgeving en bredere impact

Hoewel deze uitspraak een belangrijke overwinning is voor Binance, wordt de beurs nog steeds geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van regelgeving in andere regio’s. Zo heeft de bankdivisie van Alaska onlangs de verlenging van de licentie van Binance.US geweigerd.

Daarnaast is Zhao, bekend als CZ, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor het faciliteren van witwasactiviteiten op de beurs. Hij stemde er ook mee in om persoonlijk een boete van $50 miljoen te betalen en Binance betaalde een aanzienlijke $4,3 miljard aan boetes en verbeurdverklaringen.

Marktreactie en BNB prestaties

Temidden van deze ontwikkelingen heeft Binance’s inheemse token, BNB, sterke marktprestaties laten zien. In de afgelopen maand is BNB met 4% gestegen, met een stijging van 7% in de afgelopen week, waarmee een handelsprijs van $620 werd bereikt. Dit positioneert BNB in de buurt van zijn all-time high van $686, bereikt tijdens de bullmarkt van 2021.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Samenvatting

De beslissing van de rechtbank markeert een cruciaal moment voor Binance en benadrukt de aanhoudende regelgevende uitdagingen in de cryptocurrency industrie. Terwijl Binance door deze hindernissen navigeert, zal de markt de prestaties van BNB en de bredere implicaties voor de cryptosector nauwlettend in de gaten houden.


The post Rechtbank in Florida trekt verbod op Binance in wegens procedurele fouten appeared first on Bitcoinmagazine.nl.