Rapport Onthult: USDT Populairste Crypto Voor Criminele Activiteit, Hoe Ziet Toekomst Crypto Eruit?

Uit een recent rapport is gebleken dat Tether de populairste crypto stablecoin is die wordt gebruikt voor criminele activiteit. Het rapport van Bloomberg noemde Tether de meest gebruikte stablecoin voor vermeende illegale activiteiten in 2023. Dit komt echter in de context van dalende criminele activiteit binnen crypto.

Wat betekent dit voor de toekomst van crypto? Hoewel de totale criminele activiteit binnen crypto aan het dalen is, blijft het een groot probleem. De vermeende illegale transacties vonden voornamelijk plaats op de TRON blockchain.

Tether Is Populairste Crypto Voor Criminele Activiteit

Blockchain analyse bedrijf TRM Labs heeft onlangs een rapport uitgebracht waarbij de staat van criminele activiteit op de blockchain in 2023 werd belicht. Dit rapport geeft aan dat de totale illegale geldstromen in de crypto sector met 9% is gedaald ten opzichte van 2022. Toch blijft bijna $35 miljard aan crypto in handen van criminelen.

De daling is toe te kennen aan het strengere toezicht op cryptocurrency, voornamelijk in de Verenigde Staten. Volgens TRM Labs vond 45% van alle criminele activiteit plaats op de TRON blockchain in 2023. Hierbij had Tether ($USDT) het grootste volume van $19,3 miljard, gevolgd door Ethereum met 24% en Bitcoin met 18%.

De TRON blockchain is ideaal voor criminele activiteit vanwege de hoge transactiesnelheden en lage kosten. Er vond een stijging van 125% plaats in terreurgerelateerde transacties op de blockchain.

Ook keek het rapport naar de verkoop van illegale drugs op darknet marktplaatsen. Deze verkoop groeide van $1,3 miljard in 2022 naar $1,6 miljard in 2023. Hoewel het volume van fentanyl en de precursor materialen met 150% is gedaald, steeg de verkoop jaar-op-jaar met meer dan 97%, van $16 miljoen naar $33 miljoen.

Wat Betekent Dit Voor De Toekomst Van Crypto?

Uiteraard is het zorgwekkend dat het volume van criminele activiteit nog steeds hoog ligt. Toch is een daling van 9% een stap in de goede richting.

De hardere aanpak lijkt vooral effect te hebben op hackers die worden gelinkt aan Noord-Korea. Deze hackers verdienden namelijk 50% minder dan vorig jaar, van $3,7 miljard naar $1,8 miljard.

Een derde van de totale criminele activiteit op crypto omvat scams en fraude. Doordat er nog geen wetgeving is omtrent het beginnen van een eigen cryptomunt, kan vrijwel iedereen een pump-and-dump scam opzetten. Investeerders moeten zichzelf hiertegen wapenen door grondig onderzoek te voeren naar de fundamenten van de cryptomunt en het ontwikkelingsteam erachter.

Hoewel Tether op het moment de populairste crypto is voor criminele activiteit, hoopt het bedrijf dat de hoge transparantie en traceerbaarheid criminelen ontmoedigt om de stablecoin te gebruiken.

Ook hebben uitgevers van stablecoins het recht om transacties en wallets te bevriezen als ze worden gebruikt voor illegale activiteiten. Tether heeft onlangs deze actie ondernomen met adressen die zijn verbonden aan terrorisme en de conflicten in Israël en Oekraïne.

Al met al zullen de regelgevende ontwikkelingen goed in de gaten moeten worden gehouden. Tot die tijd kunnen investeerders voorkomen om slachtoffer te worden van fraude of crypto scams door grondig onderzoek te voeren voordat ze beleggen in cryptomunten.

Crypto Alternatieven Met Toekomst

Ben je op zoek naar de beste crypto om nu te kopen? In de sectie hieronder zullen we twee veelbelovende crypto projecten bespreken die de potentie hebben om significant te stijgen op korte termijn. Lees verder voor meer informatie.

Bitcoin Minetrix – Mine Bitcoin Via Staking

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) is een gloednieuwe manier aan het ontwikkelen om Bitcoins te minen. Via zijn innoverende Stake-2-Mine concept hoef je alleen $BTCMTX tokens te staken. Hiermee ontvang je mining credits, die vervolgens worden ingewisseld voor hashing power om Bitcoin mee te minen.

Via deze nieuwe manier van mining ontlopen particulieren de risico’s die zijn verbonden aan het klassieke Bitcoin mining. Zo moet je normaal gezien dure apparatuur aanschaffen en veel technische kennis hebben. Met Bitcoin Minetrix wordt dit allemaal omzeild en hoef je alleen $BTCMTX tokens te staken.

Bitcoin minetrix

In het verleden werden ook risico’s verbonden aan cloud mining. Bitcoin Minetrix pakt deze risico’s aan door het project volledig te tokeniseren. Gebruikers zijn niet afhankelijk van het cloud mining bedrijf, doordat de smart contracts binnen de tokens automatisch de Bitcoins verdeeld onder de stakers. Bitcoin mining is op dit project daarom erg veilig en betrouwbaar.

Het project bevindt zich op dit moment nog in de presale fase, waarbij gebruikers $BTCMTX tokens kunnen kopen voor slechts $0,0143 per stuk. Het project heeft al bijna $13 miljoen opgehaald. Koop daarom snel tokens voordat de prijs verder stijgt.

 

Slothana – De Nieuwste Solana Meme Coin

Per jaar worden er talloze nieuwe cryptomunten gelanceerd. Toch zijn slechts een paar hiervan succesvol. Slothana ($SLOTH) positioneert zichzelf als een project dat gegarandeerd succesvol zal zijn, mogelijk wel één van de beste cryptomunten van 2024.

Dit succes is voornamelijk te danken op de manier waarop gebruikers tokens krijgen. In tegenstelling tot de gebruikelijke presale of DEX lancering, maakt Slothana gebruik van een send-to-wallet airdrop systeem. Tokens krijgen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Slothana meme coin

Op het moment kunnen gebruikers zo’n 10.000 $SLOTH tokens krijgen door 1 SOL te sturen naar het wallet adres. Het project heeft in totaal al $1,1 miljoen opgehaald. Profiteer vandaag nog van deze airdrop crypto.

Zodra je SOL tokens hebt verstuurd naar het wallet adres, hoef je alleen te wachten totdat de airdrop plaats zal vinden. Vervolgens zul je automatisch de $SLOTH tokens ontvangen in je wallet. Gegarandeer nu dat je 10.000 $SLOTH ontvangt door snel $SOL te sturen naar het aangegeven adres en profiteer van deze nieuwe Solana meme coin.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Rapport Onthult: USDT Populairste Crypto Voor Criminele Activiteit, Hoe Ziet Toekomst Crypto Eruit? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.