QCP Capital: “Groot risico op koersdalingen voor ethereum”

Als we de analisten van QCP Capital mogen geloven, dan is er een kans dat de ethereum koers binnenkort een tik krijgt. Steeds meer investeerders kiezen er volgens de investeringsfirma voor om put-opties te openen voor ethereum. Daarmee wedden ze op koersdalingen, wat eventuele long-posities zou beschermen.

Wat denken jullie? Is de markt rijp voor een correctie of blijven de Spot Bitcoin ETFs voor nieuwe stijgingen zorgen?

‘Risk Reversal’ aanstaande voor ethereum

QCP Capital noemt deze ontwikkeling een zogenaamde “risk reversal” en dat zou meten in hoeverre de markt denkt dat de ethereum koers kan veranderen. Als de risk reversal negatief wordt, dan zou dat betekenen dat meer mensen zich zorgen maken over koersdalingen.

Mensen kopen op dat moment relatief gezien meer put-opties, waarmee ze wedden op koersdalingen van ethereum. Dat zou dan bescherming moeten bieden tegen hun posities die juist inzetten op verdere stijgingen van de nummer twee van de markt.

Ook mensen die in andere altcoins investeren zouden volgens QCP Capital put-opties op ethereum kopen, om zichzelf te beschermen tegen dalingen van hun portfolio.

“Dit maakt ons waakzaam voor een mogelijk correctie, gezien de hoeveelheid hefboom-posities in de markt. We denken echter dat de markt elke dip agressief zal opkopen”, aldus QCP Capital.

Belangrijke upgrade voor Ethereum

Het netwerk van Ethereum staat ondertussen voor een belangrijke upgrade. De zogenoemde Dencun upgrade staat op de planning voor vandaag. Het doel van deze verbetering van de software is om layer-2 blockchains goedkoper te maken.

Dat komt in theorie de schaalbaarheid van Ethereum ten goede. Het is echter de vraag of dat de problemen van het netwerk zal oplossen. Sinds de lancering is Ethereum immers ook nog altijd op zoek naar de “killer app” voor het platform.

Decentrale financiële applicaties moeten hun echte doorbraak nog beleven, waardoor men zich steeds meer afvraagt of ze de grote beloftes kunnen waarmaken.

Bitcoin heeft een duidelijke toepassing, namelijk bescherming tegen inflatie. Voor andere decentrale netwerken moet nog maar blijken wat ze de wereld te bieden hebben.


The post QCP Capital: “Groot risico op koersdalingen voor ethereum” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.