PYUSD stablecoin van PayPal gaat uitbreiden naar de Solana blockchain

De betaalgigant PayPal zegt dat zijn stablecoin, PayPalUSD (PYUSD), gaat uitbreiden naar de blockchain van het smart contract platform Solana. In een nieuw persbericht van het bedrijf zegt PayPal dat PYUSD – de aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin die in augustus 2023 lanceerde in samenwerking met Paxos Trust Company – nu beschikbaar is op Solana.

Daardoor zou de stablecoin goedkoper en sneller om te gebruiken zijn.

PayPal is positief over Solana

“De Solana blockchain staat bekend om het verwerken van gigantische hoeveelheden transacties op hoge snelheden tegen extreem lage kosten, wat enorme voordelen oplevert voor commerciële toepassingen”, aldus Paypal in de verklaring.

PayPal geeft aan Solana te zien als de leidende blockchain voor het verwerken van getokeniseerde transacties. Om die reden is Solana voor PayPal de ideale blockchain van PYUSD, omdat steeds meer mensen de stablecoin gebruiken voor betalingen.

Afgelopen maand rolde PayPal een feature uit die het consumenten mogelijk maakt om PYUSD te gebruiken om geld te versturen naar 160 landen via Xoom, een betaalservice die eigendom is van PayPal.

PayPal voor de mainstream adoptie van crypto

Met zijn stablecoin hoopt PayPal ook de mainstream adoptie van crypto te verbeteren. Hoe ze dat precies voor zich zien is niet helemaal duidelijk. In principe hebben stablecoins immers helemaal niets met bitcoin te maken.

Wellicht kan het gebruiken van een stablecoin de stap verkleinen om ook munten als bitcoin, ethereum en solana te kopen.

“Door het Amerikaanse gebruikers van Xoom mogelijk te maken om internationale transacties te versturen met PYUSD bouwen we aan ons doel om de mainstream adoptie van cryptocurrency’s uit te breiden, terwijl we ook een makkelijke manier aanbieden om geld naar vrienden en familie te sturen tegen lage kosten”, aldus PayPal.

Een echt groot succes is de stablecoin van PayPal nog niet. Zeker niet als je deze vergelijkt met de market caps van grootheden als Tether en USD Coin. PYUSD kent een market cap van $398,37 miljoen. Tether heeft bijvoorbeeld een market cap van $111,89 miljard.

 


The post PYUSD stablecoin van PayPal gaat uitbreiden naar de Solana blockchain appeared first on Bitcoinmagazine.nl.