PYUSD nu beschikbaar op Solana: PayPal’s volgende stap in betalingsinnovatie!

PayPal heeft zijn stablecoin, PayPal USD (PYUSD), uitgebreid naar de Solana blockchain en biedt snellere en goedkopere transacties in vergelijking met Ethereum. Deze stap is bedoeld om gebruikers een flexibelere en kosteneffectievere digitale valuta te bieden voor handel en betalingen.

Snellere transacties met Solana

De integratie van PYUSD met Solana is een strategische beslissing om gebruik te maken van het vermogen van de blockchain om tot 65.000 transacties per seconde te verwerken tegen minimale kosten. Dit is aanzienlijk beter dan de 15 transacties per seconde van Ethereum, die vaak gepaard gaan met hogere kosten van $1 tot $50 tijdens piekuren. De efficiëntie van Solana belooft het nut van PYUSD te vergroten, vooral voor kleine en alledaagse aankopen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Gebruikerservaring verbeteren

PayPal- en Venmo-gebruikers zullen profiteren van een keten-neutrale ervaring, waarbij PYUSD-saldi worden samengevoegd in zowel Ethereum als Solana. Deze ontwikkeling is erop gericht om transacties te vereenvoudigen en gebruikers de flexibiliteit te bieden om de blockchain van hun voorkeur te kiezen voor het verzenden en ontvangen van PYUSD.

Groeiende adoptie van Solana

Solana is een populaire keuze geworden voor stablecoin-transfers, met een transfervolume van $1,5 biljoen in het afgelopen jaar, waarmee het de $885 miljard van Ethereum overtreft. Ondanks uitdagingen zoals netwerkstoringen, heeft Solana’s aankomende upgrade, Firedancer, als doel om haar betrouwbaarheid en schaalbaarheid verder te verbeteren.

Ondersteuning en uitbreiding van PYUSD

PYUSD werd in augustus 2023 gelanceerd in samenwerking met Paxos Trust Company en wordt volledig gedekt door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende schatkistcertificaten en kasequivalenten. Paxos staat onder toezicht van het New York State Department of Financial Services en zorgt ervoor dat PYUSD waardevast blijft.

Bredere implicaties

Deze stap is onderdeel van een bredere strategie om PYUSD in meer blockchainnetwerken te integreren. Dit vergroot de toegankelijkheid en bruikbaarheid van PYUSD. PayPal blijft innoveren op het gebied van digitale betalingen om veilige en efficiënte betaaloplossingen te bieden.


The post PYUSD nu beschikbaar op Solana: PayPal’s volgende stap in betalingsinnovatie! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.