Problemen voor Bitcoin ETF aanvragers… komt er nog wel een ETF?

De aanvragers van Spot Bitcoin ETFs worden momenteel geconfronteerd met uitdagingen wat betreft de creatie en teruglevering van aandelen. Waar de Securities and Exchange Commission (SEC) er de voorkeur aan geeft om dat in contanten te regelen, zorgt dat voor het mogelijke wegvallen van de typisch belastingefficiëntie van ETFs.

Mocht het op deze manier doorgaan, dan zou dat een fikse tegenvaller kunnen opleveren voor de markt…

Twee methoden voor ETFs

Er zijn voor ETFs twee methoden om aandelen te creëren en vernietigen: cash en in-kind.

In-kind zou betekenen dat bitcoin gebruikt mag worden voor de creatie van aandelen. Nu wil de SEC dat dus blijkbaar tegenhouden. Dat betekent dat ETF-managers de bitcoin moeten verkopen om cash te geven aan de aandeelhouders die hun aandelen inleveren.

Dat zorgt echter voor belastbare transacties en dat is natuurlijk niet goed voor de markt.

“In het geval van uitstromen, wanneer de manager cash moet ophalen door bitcoin te verkopen, zou dat kunnen resulteren in vermogenswinsten; die vervolgens verdeeld moeten worden over de aandeelhouders”, aldus Bloomberg.

Geen grote ramp

Als we Bloomberg ETF-expert James Seyffart mogen geloven, dan is dit echter geen groot drama voor de markt.

Ik zeg niet dat het geen enkele impact heeft, maar het is ook niet zo slecht of vreselijk als sommige mensen op Twitter lijken te vertellen”, aldus James Seyffart.

We gaan het allemaal meemaken. Vooralsnog is het een behoorlijk lange soap aan het worden en zou het voor de markt ook goed zijn als er een stukje zekerheid komt.

Uiteindelijk is de SEC er om investeerders te beschermen en op deze manier zorgen ze juist voor een gigantische bak aan speculatie. Dat kan de bedoeling niet zijn van de toezichthouder van de grootste economische macht ter wereld…

Wat denk jij? Krijgen we begin januari al de goedkeuring van de eerste Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten?


The post Problemen voor Bitcoin ETF aanvragers… komt er nog wel een ETF? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.