Probeert MicroStrategy Nog Meer Bitcoin Te Kopen Via Schulden?

MicroStrategy, een bedrijf dat bekend staat om zijn agressieve investeringen in bitcoin, heeft aangekondigd dat het van plan is tot $600 miljoen op te halen via een aanbieding van converteerbare obligaties om meer bitcoin te kopen. Dit volgt op de eerdere aankoop door het bedrijf van meer dan 15.000 BTC, ter waarde van bijna $1 miljard, sinds het begin van het jaar, voornamelijk gefinancierd door een soortgelijke obligatie uitgifte.

MicroStrategy gebruikt schulden voor bitcoin

Het bedrijf, onder leiding van bitcoin voorstander Michael Saylor, is volgens analisten van JPMorgan een gefinancierde speler geworden op de bitcoin markt. Zij hebben hun bezorgdheid geuit dat de afhankelijkheid van MicroStrategy van schulden om bitcoin aankopen te financieren kan bijdragen aan te grote marktstijgingen en het risico op grote deleveraging in toekomstige dalingen kan vergroten. Deze waarschuwing komt tijdens een recente scherpe daling van de bitcoin prijs, die ongeveer 4% daalde tot rond de $68.000, ondanks dat het eerder een recordhoogte van meer dan $73.000 had bereikt.

De obligaties van MicroStrategy

In een verklaring die op 15 maart werd uitgebracht, heeft MicroStrategy de prijsdetails van zijn nieuwste aanbieding van senior converteerbare obligaties gedeeld. Het bedrijf is van plan de obligaties uit te geven voor $525 miljoen, met een optie voor kopers om tot $78,5 miljoen extra van de uitgifte te krijgen. De verwachte opbrengsten van deze aanbieding liggen tussen $515 miljoen en ongeveer $592,3 miljoen. De obligaties, die in maart 2031 vervallen, zullen een jaarlijkse rentevoet van 0,875% dragen, die halfjaarlijks betaalbaar is.

Beleggers die deze obligaties bezitten, hebben bepaalde rechten, waaronder de mogelijkheid om onder bepaalde voorwaarden terugkoop aan te vragen en de flexibiliteit om hun obligaties om te zetten in contanten of aandelen van het klasse A-gewone aandelen van MicroStrategy. De omrekeningskoers voor deze obligaties is vastgesteld op $2.327,31 per aandeel, wat een grote premie van ongeveer 40% vertegenwoordigt ten opzichte van de gemiddelde aandelenprijs van MicroStrategy van $1.662,20. De verkoop wordt verwacht te sluiten op 18 maart.


The post Probeert MicroStrategy Nog Meer Bitcoin Te Kopen Via Schulden? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.