Prijzenoorlog en aanpassingen bij Bitcoin ETF’s in de VS

De race naar de lancering van een spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) bereikte een hoogtepunt op 29 december, toen zeven van de dertien aanvragers hun herziene S-1-formulieren indienden bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De indieners, waaronder Invesco Galaxy, Bitwise, WisdomTree en Fidelity, sloten zich aan bij eerdere inzendingen van BlackRock, Van Eck en Valkyrie.

De strijd om dit nieuwe beleggingsproduct rondom bitcoin binnen de landsgrenzen van de VS is één van de belangrijkste nieuwsitems van het jaar 2023. Komt er bij de start van 2024 dan eindelijk een bitcoin ETF in de Verenigde Staten?

In deze laatste fase van het aanvraagproces maakten Fidelity, WisdomTree en Invesco Galaxy hun geautoriseerde deelnemers bekend. Invesco Galaxy koos voor Virtu en JPMorgan, terwijl WisdomTree en Fidelity Jane Street Capital selecteerden. Opvallend is dat WisdomTree besloot vast te houden aan het in natura creëren en inlossen van aandelen, ondanks aandringen van de SEC om over te schakelen op contanten.

Een interessante ontwikkeling is de opkomst van een prijzenoorlog tussen de concurrenten. Invesco Galaxy heeft aangekondigd zijn vergoeding voor de eerste zes maanden en de eerste $5 miljard aan activa kwijt te schelden, terwijl Fidelity zijn vergoeding vaststelde op 0,39%.

De aanvraag van Bitwise moet nog geautoriseerde deelnemers benoemen, maar vermeldde wel dat een niet nader genoemde partij interesse heeft getoond om tot $200 miljoen in aandelen van de ETF te kopen.

In totaal hebben diverse grote spelers, waaronder BlackRock, Van Eck, Grayscale, Bitwise, WisdomTree, Invesco Galaxy, Fidelity, ARK Invest, Valkyrie, Franklin, Hashdex, Global X ETFs en Pando Asset, S-1-aanvragen ingediend voor spot Bitcoin ETF’s.

Als een lancering wordt goedgekeurd voor de volgende week, kunnen uitgevers mogelijk al op 3 januari op de hoogte worden gebracht.


The post Prijzenoorlog en aanpassingen bij Bitcoin ETF’s in de VS appeared first on Bitcoinmagazine.nl.