Presidentskandidaat Donald Trump uit zich opnieuw erg bullish over crypto

Voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, vindt dat Amerika de koploper moet zijn in de cryptowereld. “Ons land moet de leider zijn, er is geen tweede plaats,” schreef Trump op 25 mei op Truth Social, het sociale mediaplatform van Trump Media and Technology Group (TMTG). Daarnaast zei hij ook positieve dingen tijdens een toespraak afgelopen zaterdag.

Donald Trump zijn positieve houding tegenover crypto

Trump zei dat hij positief en open staat tegenover cryptobedrijven en alles wat met deze nieuwe industrie te maken heeft. Hij bekritiseerde ook de huidige president, Joe Biden, met wie hij het opneemt in de verkiezingen van 2024. Trump schreef: “CROOKED JOE BIDEN, DE SLECHTSTE PRESIDENT IN DE GESCHIEDENIS VAN ONS LAND, WIL DAT CRYPTO STERFT. DAT ZAL NOOIT GEBEUREN MET MIJ!”

De opmerkingen van Trump kwamen vlak voor zijn toespraak op de Nationale Conventie van de Libertarische Partij in Washington. Tijdens deze conferentie zei Trump vervolgens: “I will keep Elizabeth Warren and her goons away from your Bitcoin. And I will never allow the creation of a Central Bank Digital Currency (CBDC).”

Door zijn positieve houding tegenover crypto, verwachten mensen in de industrie veel van hem als hij wint. Volgens Polymarket, een platform voor cryptovoorspellingen in New York, heeft Trump een kans van 56% om de verkiezingen te winnen, terwijl Biden een kans van 38% heeft.

Crypto donaties voor trump campagne

Op 21 mei kondigde Trump aan dat zijn campagne voor 2024 cryptodonaties zou accepteren. Zijn team lanceerde een pagina voor fondsenwerving waar mensen met behulp van Coinbase Commerce in crypto kunnen doneren. Op de website staan logo’s van bitcoin (BTC), ether (ETH), dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB), XRP (XRP), USD Coin (USDC), solana (SOL) en 0x (ZRX).

Trump heeft ook persoonlijk contact gehad met enkele cryptofans. Op 8 mei konden mensen die zijn “Mugshot” non-fungible tokens (NFTs) hadden gekocht met hem dineren in zijn Mar-a-Lago woning. Dit diner was onderdeel van het aanbod bij de aankoop van zijn NFT’s.


The post Presidentskandidaat Donald Trump uit zich opnieuw erg bullish over crypto appeared first on Bitcoinmagazine.nl.