President van Colombia is een bitcoin hodler

De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft sinds deze week bitcoin. Terwijl veel andere landen in de regio (zoals in El Salvador) cryptocurrency’s met een positieve blik benaderen, lijkt er in Colombia ook een voorzichtige beweging op gang te komen.

Bitcoin bij president

Samson Mow, de CEO van Jan3, deelt op Twitter dat hij de Colombiaanse president een beetje bitcoin ter waarde van 100.000 sats heeft gestuurd. Hierna deelde president Petro een bericht waarin hij stelt dat de tech van cryptocurrency’s veelbelovend zou kunnen zijn voor het Colombiaanse volk. Samson Mow zei:

“De Colombiaanse president is nu absoluut een Bitcoin HODLer. 100.000 sats om precies te zijn.”

President Petro verklaart bij de gelegenheid dat hij werkgroepen gaat oprichten om te onderzoeken of de technologie gunstig is voor de economie.

Eerder deze week kwam een soortgelijk bericht uit Suriname, waar diezelfde Mow in gesprek ging met de president. Naar verluidt lopen er ook gesprekken met de centrale bank van het land om bitcoin te gaan sparen.

Intussen heeft Argentinië met Javier Milei een nieuwe president gekozen die wel raad weet met bitcoin en staat Nayib Bukele van El Salvador op het punt om opnieuw verkozen te worden.


The post President van Colombia is een bitcoin hodler appeared first on Bitcoinmagazine.nl.