Polygon’s zkEVM Plotseling Plat: Wat Zijn de Gevolgen voor Andere Netwerken?

Polygon, het schalingsprotocol voor ethereum, heeft onlangs een probleem aangekondigd met zijn zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM) vanwege een probleem met zijn blockchain sequencer. Dit heeft geleid tot downtime voor de zkEVM, wat een belangrijk onderdeel is van het ecosysteem van polygon. Maar wat is precies het probleem, en wat zijn de gevolgen voor projecten als ethereum?

Probleem met polygon’s zkEVM

Polygon, een protocol dat ethereum helpt schalen, heeft laten weten dat hun zero-knowledge Ethereum Virtual Machine (zkEVM) momenteel niet werkt vanwege een probleem met de blockchain sequencer. Deze sequencer is verantwoordelijk voor het organiseren en combineren van transacties in batches voordat ze naar het Polygon zkEVM smart contract op het hoofdnetwerk van ethereum worden gestuurd.

In een bericht op X stelde polygon zijn twee miljoen volgers gerust dat het probleem zich alleen voordoet bij de zkEVM en geen invloed heeft op andere ketens die zijn ontwikkeld met de Polygon chain development kit (CDK). “Dit heeft alleen invloed op Polygon zkEVM (dat de enige rollup is) en heeft geen invloed op Polygon PoS, Polygon CDK, of enige keten die is uitgerold met behulp van Polygon CDK.”

Polygon benadrukte dat het werkt aan een volledige oplossing van het probleem en beloofde een uitgebreide verklaring te geven zodra de kwestie is opgelost.

Lancering van zkEVM

In maart 2023 lanceerde Polygon de zkEVM naar zijn mainnet beta in een poging om ontwikkelaars in staat te stellen smart contracts te implementeren met  lagere kosten. Polygon beweerde dat de open-source zkEVM gedecentraliseerde applicaties (DApps) in staat stelt te schalen door transactiebatching, waardoor hogere prestaties worden ontgrendeld.

Recente blockchain netwerkstoringen

Deze downtime van polygon gebeurt slechts een maand nadat het solana netwerk een aanzienlijke onderbreking ondervond. Op 6 februari meldde Cointelegraph dat de blokproductie op het solana netwerk meer dan vijf uur stopte voordat validators het netwerk opnieuw opstartten. Sinds januari 2022 heeft solana ongeveer een half dozijn aanzienlijke onderbrekingen meegemaakt.


The post Polygon’s zkEVM Plotseling Plat: Wat Zijn de Gevolgen voor Andere Netwerken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.