Polygon lanceert Miden Alpha testnet, een zero-knowledge rollup-oplossing

Polygon heeft zijn Miden Alpha testnet onthuld, een baanbrekende zero-knowledge rollup oplossing die een revolutie teweeg zal brengen op het gebied van privacy en schaalbaarheid op de Ethereum blockchain.

Miden Alpha testnet

Polygon’s Miden Alpha testnet luidt een nieuw tijdperk in voor Ethereum ontwikkelaars die high-throughput, privacy-georiënteerde applicaties willen creëren. Door gebruik te maken van zero-knowledge proofs zorgt Miden ervoor dat transacties van gebruikers vertrouwelijk blijven. Het netwerk handelt alleen commitments af zonder toegang te hebben tot de werkelijke status.

Belangrijkste functies en innovaties

Miden introduceert verschillende geavanceerde functies, waaronder private en publieke accounts, zodat gebruikers kunnen kiezen tussen zichtbaarheid en privacy. Het testnet ondersteunt ook parallelle transactie-uitvoering en client-side proving, wat de belasting van het netwerk aanzienlijk vermindert met behoud van een hoge beveiliging en doorvoer.

Deze functies stellen ontwikkelaars in staat om geavanceerde gedecentraliseerde applicaties (DApps) en smart contracts te bouwen die verbeterde privacy en efficiëntie bieden.

Vergelijking met concurrentie

Hoewel Miden zich positioneert als koploper in de zk-rollup-ruimte, ondervindt het concurrentie van andere technologieën zoals zk-STARKs van StarkWare en zkSync van Matter Labs. Elke concurrent brengt unieke sterke punten voor blockchain-schaling, maar Miden onderscheidt zich met zijn combinatie van zero-knowledge proofs en client-side proving, gericht op optimale schaalbaarheid en privacy.

Marktimpact en toekomstverwachtingen

Ondanks de technologische vooruitgang heeft de lancering van Miden Alpha testnet een bescheiden impact gehad op de markt, waarbij Polygon’s native token, MATIC, lichte schommelingen heeft ondervonden.

Het succes van het testnet kan echter de weg vrijmaken voor een wijdverspreide adoptie van zk-rollups, wat mogelijk kan leiden tot aanzienlijke voordelen op de lange termijn voor het Ethereum ecosysteem. Experts verwachten dat wanneer ontwikkelaars Miden beginnen te gebruiken voor high-throughput toepassingen, er een meer uitgesproken effect kan zijn op Polygons marktpositionering en het bredere blockchainlandschap.

 


The post Polygon lanceert Miden Alpha testnet, een zero-knowledge rollup-oplossing appeared first on Bitcoinmagazine.nl.