Polygon ID splitst zich af van Polygon Labs en wordt hernoemt tot Privado ID

Polygon Labs heeft de afsplitsing en rebranding aangekondigd van zijn blockchain-gebaseerde digitale identiteitsoplossing Polygon ID, nu bekend als Privado ID. Deze stap is bedoeld om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar veilige en gedecentraliseerde digitale identiteitsoplossingen.

Een nieuw tijdperk in digitale identiteit

Polygon Labs onthulde vandaag de afsplitsing van zijn digitale identiteitsoplossing Polygon ID, die nu Privado ID heet. Deze strategische stap is bedoeld om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar digitale identiteitsoplossingen die zowel on-chain als online gegevens integreren en zo zorgen voor een betere beveiliging en privacy.

https://twitter.com/Privado_ID/status/1801236229331280150

Uitbreiding buiten Polygon Networks

Privado ID, gebouwd op het Iden3 protocol en de fundamenten van Polygon ID, is klaar om uit te breiden buiten de Polygon netwerken. Het protocol-agnostische raamwerk maakt gebruik van decentralisatie en privé-interacties om processen te stroomlijnen en kosten, complexiteit en risico’s van digitaal identiteitsbeheer te verminderen.

Gebruikersgegevens en voordelen beheren

Privado ID stelt gebruikers in staat om hun gegevens te beheren, zodat ze uitkeringen of informatie direct vanuit applicaties kunnen ontvangen. Dit vereenvoudigt nalevingscontrole, distributie van beloningen en interactie met tokenized activa.

Leiderschap en strategische partnerschappen

Het managementteam van Privado ID bestaat uit David Schwartz als CEO en Antoni Martin als COO, met Jordi Baylina en Sandeep Nailwal als respectievelijk technische en groeiadviseurs. Bovendien werkt Privado ID al samen met het Verax attesteringsregister aan de Linea zkEVM Chain om een ketenoverschrijdend identiteitssysteem te creëren en verschillende gebruikscases aan te pakken, waaronder Sybil-resistentie.

Identiteitsuitdagingen aanpakken

Privado ID gaat strategische partnerschappen aan met entiteiten op de keten en institutionele organisaties. Privado ID is proof-of-concepts gestart met verschillende multinationale banken en financiële diensten om interoperabele en compatibele identiteitskaders te ontwikkelen.

Deze kaders zorgen ervoor dat alleen in aanmerking komende deelnemers bepaalde DeFi-primitieven gebruiken via verifieerbare referenties.

Blockchain Interoperabiliteit verbeteren

Privado ID’s streven om protocol-agnostisch te blijven, sluit aan bij de behoefte aan uniforme gegevens, die essentieel zijn voor de interoperabiliteit van blockchain. Dit verbetert de gebruikerservaring en is cruciaal voor het succes van Web3.

Samenvatting

De rebranding en spin-off van Polygon ID naar Privado ID markeert een belangrijke stap in digitale identiteit. Door uit te breiden buiten het Polygon netwerk, wil Privado ID veilige, private en gedecentraliseerde identiteitsoplossingen bieden. Privado ID voldoet aan de behoeften van individuen en organisaties wereldwijd.


The post Polygon ID splitst zich af van Polygon Labs en wordt hernoemt tot Privado ID appeared first on Bitcoinmagazine.nl.