Politie Arresteert Nigeriaanse Politicus in Zaak om Gestolen Crypto Wallet

De Nigeriaanse politie heeft Wilfred Bonse, een bekende politicus, gearresteerd in verband met een grootschalige diefstal bij Patricia Technologies. Bonse wordt beschuldigd van het stelen en ongeautoriseerd omleiden van cryptocurrency wallets, resulterend in een verlies van meer dan 200 miljoen naira (ongeveer $246.000).

Achtergrond van de Zaak
Patricia Technologies werd in mei getroffen door een hack, waarbij aanzienlijke klantenfondsen verloren gingen. Volgens Olumuyiwa Adejobi, woordvoerder van de Nigeria Police Force (NPF), heeft Bonse samengewerkt met hackers en hielp hij bij het witwassen van een deel van het gestolen geld, specifiek 50 miljoen naira. Deze acties zijn onderdeel van een breder onderzoek naar criminele samenzwering, onrechtmatige aanpassingen in computersystemen en ongeoorloofde fondsdiversie.

 

Onderzoek en Voortgang
De NPF meldt significante vooruitgang in het onderzoek, mede dankzij de inspanningen van hun Nationaal Cybercrime Centrum. Naast Bonse zijn er aanwijzingen voor de betrokkenheid van andere individuen, van wie sommigen nog op vrije voeten zijn.

Als reactie op de hack heeft Patricia Technologies maatregelen genomen om het vertrouwen van klanten te herstellen. Het bedrijf introduceerde de Patricia Token (PTK) om de waarde van de verloren klantactiva te vertegenwoordigen en beloofde toekomstige terugbetalingen. Ondanks het terugtrekken van DLM Trust als escrow-agent, is Patricia voornemens om de terugbetalingen deze maand te hervatten, met een belofte om elke PTK te compenseren met 1 Tether USDT token.


The post Politie Arresteert Nigeriaanse Politicus in Zaak om Gestolen Crypto Wallet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.