PleasrDAO klaagt Martin Shkreli aan voor rechten Wu-Tang Clan album

PleasrDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie die bekend staat om haar verzameling digitale en fysieke kunst, heeft een rechtszaak aangespannen tegen voormalig farmaceutisch directeur Martin Shkreli.

Beschuldigingen en juridische stappen

De rechtszaak beweert dat Shkreli “aanzienlijke monetaire en onherstelbare schade” heeft veroorzaakt door het album te streamen op een X spaces evenement op 9 juni 2024. In de officiële aanklacht van PleasrDAO staat dat Shkreli kopieën van de gegevens en bestanden van het album bewaarde na de verbeurdverklaring van de originele opname. Dit gebeurde als onderdeel van een verbeurdverklaring van $7,4 miljoen aan activa na zijn veroordeling in 2017 voor effectenfraude.

Tijdelijk straatverbod van de rechtbank

In antwoord hierop heeft de rechtbank het verzoek van PleasrDAO voor een tijdelijk straatverbod ingewilligd. Dit bevel verbiedt Shkreli om belangen in het album, inclusief de gegevens en bestanden, te gebruiken, verspreiden, streamen of verkopen. Daarnaast moet Shkreli een inventarisatie maken van de kopieën die hij heeft bewaard en gegevens overleggen van alle winsten die hij heeft gemaakt met de distributie van het album.

Shkreli’s verdediging

Shkreli heeft de rechtszaak afgekeurd en beweert dat PleasrDAO-leden de aanklacht niet hebben gesteund en niet de kans hebben gekregen om erover te stemmen. De rechtszaak heeft een debat op gang gebracht binnen de cryptogemeenschap, waarbij sommigen de inspanningen van PleasrDAO om hun intellectuele eigendomsrechten te beschermen steunen en anderen de geldigheid van de rechtszaak in twijfel trekken.

Het album en de aankoop door PleasrDAO

PleasrDAO kocht het Wu-Tang Clan album van een veiling voor verbeurdverklaring van activa voor ongeveer $4,75 miljoen. Het album werd oorspronkelijk in 2015 door Shkreli aangekocht voor $2 miljoen. Wu-Tang Clan creëerde het album om de toenemende digitalisering en commercialisering van muziek tegen te gaan, met als doel het terug te brengen naar het rijk van de hoge kunst.

Ondanks de voortdurende juridische strijd blijft PleasrDAO haar recht op het unieke album doen gelden en probeert ze verdere distributie door Shkreli te voorkomen. De uitkomst van deze rechtszaak kan belangrijke gevolgen hebben voor de omgang met intellectueel eigendom in het digitale tijdperk.


The post PleasrDAO klaagt Martin Shkreli aan voor rechten Wu-Tang Clan album appeared first on Bitcoinmagazine.nl.