PlanB: ‘De halving is belangrijker dan de Spot Bitcoin ETFs’

De populaire Nederlandse analist PlanB verwacht dat de impact van de volgende bitcoin halving groter is dan die van de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs. Als kers op de taart verwacht de analist in 2024 ook nog een groot bedrijf (of land) dat bitcoin adopteert als voornaamste spaarmiddel.

‘Je maakt ons hongerig’

De reacties onder het bericht van PlanB zijn zoals je die kunt verwachten van de bitcoin-gemeenschap.

Iedereen is op dit moment ontzettend bullish over de digitale munt en dat lijk gezien de ontwikkelingen terecht. Er is op dit moment een hoop aan te wijzen wat in potentie heel positief is voor de bitcoin koers en relatief weinig wat juist het tegenovergestelde effect kan manifesteren.

De enige echte donkere wolk die momenteel nog boven de hoofd hangt is de potentiële recessie, die nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Vergeet niet dat de Amerikaanse centrale bank net klaar is met de meest agressieve rentecampagne uit de recente geschiedenis. Normaal gesproken volgde op vrijwel iedere rentecampagne een recessie, waardoor het bijzonder zou zijn als de strengste campagne in de geschiedenis daar niet voor zorgt.

Groot bedrijf of groot land

Verder voorziet PlanB als toetje voor 2024 dus de adoptie van bitcoin door een groot land of een groot bedrijf.

Welke landen of bedrijven hij daarvoor in zijn hoofd heeft deelt de analist niet. Partijen als Apple of Google zouden natuurlijk fantastisch zijn. Dit zijn bedrijven die op enorme bergen aan kapitaal zitten en mogelijk kunnen profiteren van de absolute schaarste van bitcoin.

De komst van de Spot Bitcoin ETFs kan zomaar eens het laatste zijn wat ze overhaalt om toch de sprong in het diepe te wagen en bitcoin te adopteren als hun primaire spaarmiddel.

Al is het maar om voor een blootstelling van een paar procent te kiezen. Dat nieuws alleen al kan de bitcoin koers naar de maan sturen. Stel je voor dat Apple ervoor kiest om 2-3 procent van hun vermogen in bitcoin aan te houden.


The post PlanB: ‘De halving is belangrijker dan de Spot Bitcoin ETFs’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.