PlanB: Bitcoin koers minstens naar $500.000 in 2025

De bitcoin prijs schiet volgend jaar naar de $500.000 en misschien wel hoger. Een ongekende positieve voorspelling van PlanB, de bekende Nederlandse analist die bekend is vanwege het stock-to-flowmodel. Het S2F-model berekent de schaarste van in dit geval bitcoin door de totale voorraad (stock) te delen door de jaarlijkse productie (flow). Het model kent veel medestanders, maar ook een hoop critici. Met de aankomende halving en de gestegen prijs neemt de interesse in het model weer toe.

PlanB blijft optimistisch

De pseudonieme analist PlanB heeft op Youtube een gedetailleerde analyse en bitcoin prijsvoorspelling voor 2024 en 2025 gedeeld. Hij wijst naar de S2F-grafiek dat bitcoin voor de eerste keer ooit een nieuw all-time high (ATH) had vóór de halving en voegt eraan toe dat de “bitcoin waarde ruwweg op de stock-to-flow model lijn ligt (…) en dat is altijd het geval (…) net voor de halvering en ook deze keer, klopt als een bus.”

Verder gelooft hij dat “de volgende top niet dit jaar zal zijn, maar in het volgende jaar – 2025 – en die top zal (…) veel hoger zijn dan het gemiddelde van $500.000, dus laten we zeggen $600.000, $700.000, of 1 miljoen dollar – dus de top zal hoger zijn dan $500.000 in 2025.”

Daarnaast deelde de expert een Bitcoin Relative Strength Index (RSI) grafiek, waarbij opgemerkt werd dat deze op 77 staat, het “hoogste niveau ooit voor een halvering, en dat is interessant omdat wat we tot nu toe hebben gezien is dat (…) de RSI net voor de halvering lager werd, (…) en dat is in lijn met afnemende rendementen.”

Tot slot sluit PlanB zijn analyse af met een grafiek van bitcoin in winst. Daarmee suggereert hij dat er in de toekomst meer vooruitgang zal zijn, met als argument dat “als we kijken naar Bitcoin in winst, dat is 100% op ATH-niveaus, iedereen heeft winst en dat zal nog een paar maanden zo doorgaan als we uitgaan van eerdere resultaten van bitcoin”. Of de koers blijft stijgen is van een groot aantal factoren afhankelijk. Garanties uit het verleden zijn géén garanties voor de toekomst. Bitcoin is een zéér volatiele munt en risicovol om in te beleggen.


The post PlanB: Bitcoin koers minstens naar $500.000 in 2025 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.