Phoenix Investeert $187 miljoen in Bitcoin Mining Machines van Bitmain

Phoenix Group PLC, een vooraanstaand bedrijf in cryptocurrency mining en blockchain, heeft $187 miljoen geïnvesteerd in de aankoop van geavanceerde Bitcoin mining machines van Bitmain. Deze deal, gerealiseerd via Cypher Capital, versterkt Phoenix’s positie in de wereldwijde Bitcoin mining sector.

De dochteronderneming, Phoenix Computer Equipment, bevestigde de afronding van deze overeenkomst op de Abu Dhabi Securities Exchange. De investering volgt op een eerdere aankoop van $380 miljoen in hardware van WhatsMiner in december 2023, wat de grootste order van WhatsMiner in twee jaar tijd markeerde.

Phoenix Group, genoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange sinds december 2023, heeft zijn marktwaarde opgerekt tot 14,5 miljard AED (ongeveer 3,95 miljard USD) per 4 januari 2024. Hun beursgang was een groot succes met een overinschrijving van 33 keer.

Deze recente aankoop van Bitmain machines verhoogt niet alleen de hashkracht van Phoenix, maar benadrukt ook hun groeiende invloed in de Bitcoin mining industrie.


The post Phoenix Investeert $187 miljoen in Bitcoin Mining Machines van Bitmain appeared first on Bitcoinmagazine.nl.