Peter Schiff haat bitcoin, maar heeft spijt dat hij in 2010 niet instapte

Peter Schiff is misschien wel de bekendste goud-investeerder ter wereld. Je kunt hem zien als de internationale versie van Willem Middelkoop, met als grote verschil dat Peter Schiff een gigantische hekel aan bitcoin heeft, terwijl eerstgenoemde naast goud ook in bitcoin investeert.

Nu geeft Peter Schiff plotseling toe dat hij in 2010 bijna bitcoin had gekocht op aanraden van een collega.

“Ik heb de boot gemist”

Het is het klassieke verhaal van iemand die in eerdere jaren “de boot miste”. In gesprek met Raoul Pal op het YouTube-kanaal Impact Theory zegt Peter Schiff dat hij zich wel voor zijn kop kan slaan. “Of ik wens dat ik destijds 10.000, 50.000 of 100.000 dollar in bitcoin geïnvesteerd had? Natuurlijk. Dat zou nu honderden miljoenen dollar waard kunnen zijn, ervan uitgaande dat ik niet zou verkopen.

Maar nogmaals, ik weet niet of ik dat gedaan zou hebben”, aldus Peter Schiff.

Grappig genoeg zag hij in 2010 dus wel waarde in bitcoin en overwoog hij om in te stappen. Dat maakt het extra vreemd dat hij die waarde op dit moment niet ziet. bitcoin is immers enorm veranderd sinds 2010.

Een hoop onzekerheden die destijds rond bitcoin hingen, bestaan nu niet meer. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een Westers verbod niet meer mogelijk is na de introductie van de Spot Bitcoin ETFs.

Bitcoin is er alleen maar beter op geworden. Juist daardoor is het verhaal van Schiff nog ongeloofwaardiger. Het begint er steeds meer op te lijken dat hij gefrustreerd is over het missen van de bitcoin-boot en dat hij daarom zo kritisch is op de digitale munt.

Is Peter Schiff stiekem fan van bitcoin?

Interessant genoeg claimt Peter Schiff in het gesprek dat hij een eventuele investering in bitcoin zou verzwijgen. Dat zou kunnen betekenen dat hij stiekem bitcoin bezit en op de achtergrond wel fan is van de digitale munt.

Maar later doet hij weer een uitspraak die dat in twijfel trekt. “Ik zou het gekocht hebben met de gok dat een grotere idioot het van mij zou overnemen voor een hogere koers.”

Dat zou betekenen dat hij zijn bitcoin uit 2010 waarschijnlijk al veel eerder had verkocht. De honderden miljoenen dollars waar hij over spreekt zou hij er nooit aan verdiend hebben, simpelweg omdat hij niet gelooft in de fundamentele eigenschappen van bitcoin.

Het verhaal van Peter Schiff kraakt aan alle kanten, maar het is wel vermakelijk om hem te blijven volgen.


The post Peter Schiff haat bitcoin, maar heeft spijt dat hij in 2010 niet instapte appeared first on Bitcoinmagazine.nl.