Pepe Coin koers schiet 80% omhoog dankzij crypto whales – waarom stijgt PEPE nu?

Pepe coin (PEPE) staat de laatste weken in de schijnwerpers nadat de meme coin zeer indrukwekkende stijgingen wist mee te maken. Voor nu lijkt er nog geen sein van stoppen te zijn, nu de PEPE koers ook vandaag met ruim 10% omhoog is geschoten.

Nog indrukwekkender is het feit dat PEPE verder stijgt terwijl de crypto markt met 0,3% is gedaald in de afgelopen 24 uur. Dit is een indicatie dat het sentiment tegenover Pepe Coin zeer positief is en kan betekenen dat de meme coin nog niet zijn piek heeft bereikt.

Waarom stijgt Pepe Coin vandaag?

Op maandagochtend ligt de Pepe Coin koers op $ 0,00001681 na een stijging van 11,1% in de afgelopen 24 uur, dit terwijl de gehele markt met zo’n 0,3% is gedaald. Vorige week maandag begon de gekte waarin PEPE haast elke dag een nieuwe All-Time High neerzette, met als enige uitzondering vrijdag 24 mei.

PEPE is in de afgelopen week met 79% geklommen, in de afgelopen maand met 137,15% en in het afgelopen jaar bijna 1.020%, waardoor de meme coin in deze periode x11 is gegaan.

Pepe Coin koers grafiek – TradingView

De 30-daagse moving average (geel) laat een bijzondere curve zien nu de Pepe Coin koers consistent aan het stijgen is. Dit geeft PEPE de mogelijkheid om aan het einde van deze gigantische rally bij een hoger niveau te consolideren, met zijn moving average als support level.

De Relative Strength index (RSI) van PEPE ligt nu vlak onder 80 en boven het ‘overbought’ niveau van 70, toch lijken whales nog niet te stoppen met het kopen van deze meme coin. Zo blijkt dat een whale meer dan 1,32 miljard PEPE-tokens (ruim $ 18 miljoen) vanuit Binance heeft verstuurd naar zijn wallet.

Gezien de whale deze tokens niet vasthoudt in een gecentraliseerde exchange (CEX), lijkt het er nog niet op dat whales klaarstaan om PEPE te dumpen. Dit vergroot de verwachting dat de meme coin de komende tijd nog verder zal stijgen.

Als Pepe Coin er ook deze week in slaagt om elke dag een nieuwe ATH neer te zetten, dan zou het zelfs nu nog niet te laat zijn om de meme coin te kopen. Mocht je dit doen, dan is het wel belangrijk om te weten dat het risico op een correctie met de dag toeneemt.

Maar toch, als de huidige trend rondom PEPE doorgaat, zou het niet lang duren voordat de $ 0,00002000 wordt doorbroken. En als Pepe Coin nu nog eens x2 gaat, dan zou het Shiba Inu in kunnen halen qua market cap en zal het de #2 grootste meme coin worden na Dogecoin.

Correctie op komst voor PEPE? Welke altcoin gaat exploderen tijdens nieuwe meme crypto trend?

Hoewel het onzeker is wanneer Pepe Coin zal stoppen met klimmen, neemt het risico hiervoor steeds verder toe, gezien meer investeerders vroeg of laat hun winst op zullen nemen. PEPE lijkt ondertussen wel een positieve invloed te hebben op de meme coin sector, die vandaag met 1% is gestegen terwijl de markt daalt.

Daarom kijken we vandaag naar twee alternatieven voor PEPE die binnenkort ook behoorlijk kunnen stijgen. Net als PEPE, zijn deze meme coins voorzien van een sterk team, een groeiende community, maar ook een indrukwekkende roadmap om naar uit te kijken.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Terwijl PEPE stijgt, stagneren de grote meme coins Dogecoin en Shiba Inu, dit zou kunnen betekenen dat de markt meer behoefte heeft aan nieuwere meme coins. Een van de nieuwe meme coins die momenteel ook veel aandacht trekt, is Dogeverse (DOGEVERSE), een gloednieuwe Dogecoin met multi-chain en staking features.

Dogeverse zal gelanceerd worden op Ethereum, met een bridge naar de Binance Smart Chain, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Hierdoor zal Dogeverse blootgesteld worden aan een grote groep investeerders en is de kans nog groter dat deze meme coin viraal zal gaan.

Investeerders kunnen Dogeverse voor een lage prijs van $ 0,00031 kopen tijdens de presale. Voor de echte diamond hands, is het ook mogelijk om DOGEVERSE te staken voor een APY van 48%. Dogeverse zal binnenkort lanceren, waardoor de prijs mogelijk nog veel hoger kan worden.

 

Sealana (SEAL)

Een nieuwe meme coin die steeds meer momentum opbouwt, is Sealana (SEAL). Met name omdat het team van deze coin eerder een succesvol project heeft gelanceerd, zijn verwachtingen hoog en heeft de presale van SEAL al bijna $ 3 miljoen opgehaald.

De mascotte van Sealana, is een supervette zeehond met een echt Amerikaans karakter. Hiermee kan het vooral onder investeerders uit de VS extra in de smaak vallen. Wat ook kan zorgen voor extra viraliteit is het gebruik van de cartoonstijl van South park.

Tijdens de presale kun je SEAL kopen voor $ 0,022 per stuk in de vorm van Solana, Ethereum of USDT. Na de presale zullen tokens als airdrop in je wallet komen en zal de token gelanceerd worden op Solana, met een bridge naar Ethereum.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post Pepe Coin koers schiet 80% omhoog dankzij crypto whales – waarom stijgt PEPE nu? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.